Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Пратите ове КОРАКЕ и коса ће вам изгледати савршено и здраво

Многи проблеми настају кад се коси не даје довољна пажња и нега

1609353776_kosa.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

На тржишту је прегршт препарата за заштиту и регенерацију косе. Важно је одабрати одговарајући производ за себе, било да имате танку и оштећену косу или густу и оштру.

Прочитајте још: Црвенило и пукотине на кожи? Зима је, време је за другу врсту неге!

Фото: деспоситос

Много ћете допринети квалитету косе ако је сушите на средњој јачини и редовно перете. Косу је увек најбоље сушити на собној температури, без фена. У зимско време сушите је у добро угрејаној просторији, а у пролеће и лето најбоље је сушити на сунцу. Након сушења фиксирајте фризуру четком и феном подешеним на средњу јачину. Завршне додире направите помоћу гела или лака за косу.

Одаберите квалитетан лак за косу

Најбољи лакови за косу су они који имају густо распршивање. За равномерније наношење нанесите лак на четку за косу и затим прочешљајте.

Фото: деспоситос

Косу сушите меким пешкиром

Груби пешкири нису добри за косу. Боље је косу сушити нежним тапкањем пешкиром по темену. Тако ћете упити максимум воде из косе.

Заштитите косу током спавања

Коса се ломи и за вријеме спавања. Најбоље ју је заштитити ако спавате на сатенском јастуку. Можете направити и високу пунђу за заштиту од ломљења.

Не претерујте с врућим феном

Косу је најбоље сушити на средњој температути. После пређите кроз њу хладним ваздухом из фена. Тако се кутикуле власи затварају и дају сјај коси.

Прочитајте још: Направите сами: Рецепт за пилинг који уништава целулит

Направите природне коврџе за 5 минута

Девојке које имају природно коврџаву косу прво нека оперу косу шампоном и исперу, а затим треба нанети гел за косу и добро га размазати према врховима.Поделите горњи слој косе у три репа, један према назад и по један са сваке стране главе, а доњи слој косе оставите опуштен. Осушите косу, опустите репове и протресите. Тако ћете добити природни изглед, а ваше ће коврџе бити постојаније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas