· · Komentari: 0
NEGA

Pratite ove KORAKE i kosa će vam izgledati savršeno i zdravo

Mnogi problemi nastaju kad se kosi ne daje dovoljna pažnja i nega

1609353776_kosa.jpg
Foto: depositphotos

Na tržištu je pregršt preparata za zaštitu i regeneraciju kose. Važno je odabrati odgovarajući proizvod za sebe, bilo da imate tanku i oštećenu kosu ili gustu i oštru.

Pročitajte još: Crvenilo i pukotine na koži? Zima je, vreme je za drugu vrstu nege!

Foto: despositos

Mnogo ćete doprineti kvalitetu kose ako je sušite na srednjoj jačini i redovno perete. Kosu je uvek najbolje sušiti na sobnoj temperaturi, bez fena. U zimsko vreme sušite je u dobro ugrejanoj prostoriji, a u proleće i leto najbolje je sušiti na suncu. Nakon sušenja fiksirajte frizuru četkom i fenom podešenim na srednju jačinu. Završne dodire napravite pomoću gela ili laka za kosu.

Odaberite kvalitetan lak za kosu

Najbolji lakovi za kosu su oni koji imaju gusto raspršivanje. Za ravnomernije nanošenje nanesite lak na četku za kosu i zatim pročešljajte.

Foto: despositos

Kosu sušite mekim peškirom

Grubi peškiri nisu dobri za kosu. Bolje je kosu sušiti nežnim tapkanjem peškirom po temenu. Tako ćete upiti maksimum vode iz kose.

Zaštitite kosu tokom spavanja

Kosa se lomi i za vrijeme spavanja. Najbolje ju je zaštititi ako spavate na satenskom jastuku. Možete napraviti i visoku punđu za zaštitu od lomljenja.

Ne preterujte s vrućim fenom

Kosu je najbolje sušiti na srednjoj temperatuti. Posle pređite kroz nju hladnim vazduhom iz fena. Tako se kutikule vlasi zatvaraju i daju sjaj kosi.

Pročitajte još: Napravite sami: Recept za piling koji uništava celulit

Napravite prirodne kovrdže za 5 minuta

Devojke koje imaju prirodno kovrdžavu kosu prvo neka operu kosu šamponom i isperu, a zatim treba naneti gel za kosu i dobro ga razmazati prema vrhovima.Podelite gornji sloj kose u tri repa, jedan prema nazad i po jedan sa svake strane glave, a donji sloj kose ostavite opušten. Osušite kosu, opustite repove i protresite. Tako ćete dobiti prirodni izgled, a vaše će kovrdže biti postojanije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.