Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам савета који вам могу помоћи да сачувате ПРЕПЛАНУЛИ ТЕН до зиме: Две ствари су кључне

Ако желите да вам препланули тен што дуже траје, примените ове ствари

1689324164_shutterstock_1675087486.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Одлазак на море за многе значи одмор, уживање у купању, релаксацију, али и сунчање како би након повратка имали лепу бронзану боју.

Ипак, многе жене се брину о томе како да им кожа остане лепа и баршунаста и након неколико недеља од повратка са мора.

Хидратација и нега коже су главни адути који ће сачувати вашу лепу морску боју коже.

Ово су савети који ће вам помоћи у борби да сачувате препланули тен што дуже.

1. Туширајте се хладнијом водом

Вруц́е купке могу дехидрирати вашу кожу, што доводи до бржег љуштења. Држите се хладних тушева и користите хидратантно уље за туширање да бисте што дуже задржали боју.

2. Лосион

Не постоји бољи начин да задржите на секси летњу боју коже него да се намажете лосионом. Након повратка са летовања требало би да пређете на путер и лосион за тело сваког дана.

3. Пилинг

Може вам се чинити као последња ствар на уму, али важно је да свом телу дате недељни пилинг како бисте уклонили досадне, исушене површинске ц́елије и припремили кожу за сунчање.

4. Хидратација лица

Ваше лице је прва ствар коју људи примец́ују на вама, а осунчани тен чини да изгледате свеже и одморно. Након сунчања важно је да кожу лица третирате одговарајућом кремом за лице која је обогаћена витамином Ц јер ће тада кожа бити исхрањена и дуго ће остати тамна.

5. Постепено тамњење

Тајна продужења препланулог тена је у стварању једноставног ритуала који се лако одржава. Сваког дана се потрудите да бар 15, 20 минута проведете сунчајући се, како би ваша боја остала постојана и како бисте препланули тен задржали што дуже. 

6. Једите бета-каротене

Различите студије су показале да исхрана богата бета-каротенима (врста црвено-наранџастог пигмента) може да утиче на то да ваша кожа што дуже остане тамна. Најбољи природни извори су слатки кромпир, кајсије, манго и посебно шаргарепа. Зато обавезно током лета једите ово воће и поврће и уживајте у препланулом тену све до зиме.

7. Пијте воду

Високе температуре чине да се више знојимо, а то доводи до губљена воде из организма. Зато је веома важно да се током летњих месеци пије доста воде. Одржавање хидратације може помоц́и да се продужи животни век свих ц́елија (укључујуц́и оне лепо преплануле ц́елије на површини), а такође да постане здрава и затегнута кожа.

8. Носите бело

Коначно, то је испробан и тестиран трик за давање илузије тамније коже: једноставно носите белу или светлију нијансу гардеробе. Тиме ћете визуелно постићи ефекат још тамније коже и сви ће приметити да имате прелеп преплануо тен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas