Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет савета за НЕГУ КОЖЕ ТОКОМ ЈЕСЕНИ: За једро, блиставо и здраво лице и током хладнијих дана

Дерматолози саветују како правилно неговати кожу лица када је ваздух сув и хладан

1667572815_313847647_5239942789438789_1873068257176374471_n.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Ушли смо у јесен и време се мења, тако се мења и реакција наше коже на нове временске услове. Током хладнијих месеци ваздух постаје сув, у отвореом, али и у затвореном простору због радијатора и разних видова грејања. Када кожа почне да губи влагу, баријера се може нарушити, узрокујуц́и повец́ану осетљивост, сувоц́у и иритацију.

Прочитајте још: Три трика да парфем дуже траје: Чувајте их на овом месту

Зато је промена рутине неге коже у јесен кључна да ваша кожа буде здрава и срец́на током целе године.

1. Веома осетљиву кожу хидрирајте колагеном или алое вером

Људи са осетљивом кожом или стањима као што су псоријаза или екцем могу да доживе пецкање или осетљивост данима (чак и недељама) у прелазу из лета у јесен.

"Најбоље што можете да урадите је да хидрирате кожу етеричним уљима, серумима и кремама. Нахраните кожу еластином и колагеном да бисте помогли у процесу опоравка. Покријте кожу хладно обрађеном алојом и кремама док ваша кожа бива отпорна на хладноћу или љуштење", саветују стручњаци.

2. Одлучите се за богатију хидратантну крему

Због промена у окружењу, важно је пре спавања прец́и на гушц́у хидратантну крему. Морамо да предухитримо промену временских услова тако што ц́емо кожи додати више влаге и помоц́и да је задржи.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

3. Користите хидратантну крему за усне и креме за околоочно подручје

Ако ове две ствари вец́ нису део ваше рутине неге коже, требало би да буду у хладнијим месецима. Баш као и прелазак на гушц́у хидратантну крему, додавање ових производа хидрира ваше усне и кожу око очију. Наша кожа не воли нагле прелазе, а додавање крема за усне и очи помаже у овој транзицији, истичу стручњаци.

4. Немојте често користити пилинге и ретиноиде

Смањите употребу пилинга и ретиноида. Влажност и високе температуре лети обично ублажују иритирајуц́е дејство локалних ретиноида и пилинга, вероватно због повец́ане масноц́е коже.

5. Наставите да користите СПФ

Иако је УВ зрачење најјаче током лета, оно је и даље присутно током четири годишња доба. Крему за сунчање треба користити током целе године, јер помаже у смањењу ефеката УВ зрачења, које убрзава и повец́ава ризик од рака коже. Дерматолози препоручују да се придржавате дневног СПФ фактора од 30.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas