Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Петнаест ствари које могу негативно утицати на кожу: Већине грешака нисмо свесни

Несвесно можете наштетити изгледу коже, иако мислите да све радите како треба

1693393453_shutterstock_2228044161.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји гомила ствари којих уопште нисмо свесни а које могу негативно утицати нашу драгоцену кожу.

15 ствари које могу оштетити кожу: Шта све може негативно да утиче на њен изглед?

1. Прљава јасучница

Једна од најопаснијих ствари за кожу лица је прљава јастучница. Акумулира огромну количину бактерија, прљавштине и одумрлих ц́елија. Ово је права биолошка бомба, па не заборавите да је деактивирате бар једном недељно.

2. Стално мењање козметике

Стална промена козметике за кожу је страшнија од било ког хорор филма. Немајуц́и времена да се навикне на један састав, присиљена је да се одмах прилагоди новом. Тако да није тешко зарадити алергију.

3. Препарати за стилизовање косе

Држите кожу даље од производа за обликовање косе. Садрже супстанце које не само да зачепљују поре, вец́ их практично затварају, спречавајуц́и да зној слободно излази.

4. Пречеста корекција обрва

То такође може штетити кожи. Чупањем длачица стварате микро-ране, па не заборавите да након сесије обришете третирано подручје лосионом за дезинфекцију. Такође запамтите да ране морају имати времена да зацеле између третмана.

5. Пластичне кутије или кесе

Не чувајте одец́у у пластичним кутијама или кесама. Да, можете га спасити од прашине, али кожа вам нец́е рец́и хвала. Што су пластика и одец́а дуже у контакту, то више штетних хемикалија продире у тканину, а све се то преноси и на кожу. Тако се изазивају разне кожне инфекције.

6. Заборављате СПФ

Сетите се сунчаних дана. Возите се у колима (било да возите или као путник), а ево једне половине тела у хладу, а друге под ужареним зрацима. Сигурно сте користили крему за сунчање, зар не? И, наравно, знате да ц́е њено одсуство у овом случају довести до опекотина од сунца?

7. Мобилни телефон

Разговор од срца до срца са пријатељем преко мобилног телефона може бити велики проблем за здравље коже. Све је у вези са бактеријама које се акумулирају на уређају. Не заборавите да повремено обришете свог преносивог пријатеља антибактеријским марамицама.

8. Клима уређаји

Ниједна канцеларија не може без клима-уређаја, па како вам кожа не би дехидрирала пијте довољно воде и користите хидратантне креме. На крају крајева, клима уређај суши кожу боље од било ког фена за косу.

9. Цигарете

Пасивно пушење није ништа боље од активног. Исто изазива боре и превремено старење.

10. Свакодневно шминкање

Прескочите шминку неколико дана и пустите кожу да дише и одмори се како бисте спречили знаке старења.

11. Наочаре за сунце

Не заборавите да обришете наочаре за сунце. Бактерије које се акумулирају на њима могу изазвати иритацију и осип на носу.

12. Депилација

Депилација воском је трауматична процедура, након које кожи треба дати најмање три недеље да се опорави. Зато покушајте да повец́ате интервал између депилације како касније не бисте имали проблема са ураслим длачицама и другим не баш естетским стварима (мислимо на акне).

13. Пречести пилинг

Пилинзи су дизајнирани за уклањање мртвих ц́елија коже, па их морате користити ретко. У супротном, кожа нец́е имати времена да се опорави и можете је баш оштетити.

14. Слаб вид

Не заборавите да прегледате очи једном годишње. Правец́и гримасу, покушавајуц́и да видите нешто важно,  напрежете мишиц́е лица и стварате нове боре.

15. Хлор

Хлорисана вода у базену је наш највец́и непријатељ. Сви знају за то, али из неког разлога настављају да занемарују правила хигијене. Обавезно се истуширајте након пливања у базену.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas