Oglas
· · Komentari: 0

Petnaest stvari koje mogu negativno uticati na kožu: Većine grešaka nismo svesni

Nesvesno možete naštetiti izgledu kože, iako mislite da sve radite kako treba

1693393453_shutterstock_2228044161.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoji gomila stvari kojih uopšte nismo svesni a koje mogu negativno uticati našu dragocenu kožu.

15 stvari koje mogu oštetiti kožu: Šta sve može negativno da utiče na njen izgled?

1. Prljava jasučnica

Jedna od najopasnijih stvari za kožu lica je prljava jastučnica. Akumulira ogromnu količinu bakterija, prljavštine i odumrlih ćelija. Ovo je prava biološka bomba, pa ne zaboravite da je deaktivirate bar jednom nedeljno.

2. Stalno menjanje kozmetike

Stalna promena kozmetike za kožu je strašnija od bilo kog horor filma. Nemajući vremena da se navikne na jedan sastav, prisiljena je da se odmah prilagodi novom. Tako da nije teško zaraditi alergiju.

3. Preparati za stilizovanje kose

Držite kožu dalje od proizvoda za oblikovanje kose. Sadrže supstance koje ne samo da začepljuju pore, već ih praktično zatvaraju, sprečavajući da znoj slobodno izlazi.

4. Prečesta korekcija obrva

To takođe može štetiti koži. Čupanjem dlačica stvarate mikro-rane, pa ne zaboravite da nakon sesije obrišete tretirano područje losionom za dezinfekciju. Takođe zapamtite da rane moraju imati vremena da zacele između tretmana.

5. Plastične kutije ili kese

Ne čuvajte odeću u plastičnim kutijama ili kesama. Da, možete ga spasiti od prašine, ali koža vam neće reći hvala. Što su plastika i odeća duže u kontaktu, to više štetnih hemikalija prodire u tkaninu, a sve se to prenosi i na kožu. Tako se izazivaju razne kožne infekcije.

6. Zaboravljate SPF

Setite se sunčanih dana. Vozite se u kolima (bilo da vozite ili kao putnik), a evo jedne polovine tela u hladu, a druge pod užarenim zracima. Sigurno ste koristili kremu za sunčanje, zar ne? I, naravno, znate da će njeno odsustvo u ovom slučaju dovesti do opekotina od sunca?

7. Mobilni telefon

Razgovor od srca do srca sa prijateljem preko mobilnog telefona može biti veliki problem za zdravlje kože. Sve je u vezi sa bakterijama koje se akumuliraju na uređaju. Ne zaboravite da povremeno obrišete svog prenosivog prijatelja antibakterijskim maramicama.

8. Klima uređaji

Nijedna kancelarija ne može bez klima-uređaja, pa kako vam koža ne bi dehidrirala pijte dovoljno vode i koristite hidratantne kreme. Na kraju krajeva, klima uređaj suši kožu bolje od bilo kog fena za kosu.

9. Cigarete

Pasivno pušenje nije ništa bolje od aktivnog. Isto izaziva bore i prevremeno starenje.

10. Svakodnevno šminkanje

Preskočite šminku nekoliko dana i pustite kožu da diše i odmori se kako biste sprečili znake starenja.

11. Naočare za sunce

Ne zaboravite da obrišete naočare za sunce. Bakterije koje se akumuliraju na njima mogu izazvati iritaciju i osip na nosu.

12. Depilacija

Depilacija voskom je traumatična procedura, nakon koje koži treba dati najmanje tri nedelje da se oporavi. Zato pokušajte da povećate interval između depilacije kako kasnije ne biste imali problema sa uraslim dlačicama i drugim ne baš estetskim stvarima (mislimo na akne).

13. Prečesti piling

Pilinzi su dizajnirani za uklanjanje mrtvih ćelija kože, pa ih morate koristiti retko. U suprotnom, koža neće imati vremena da se oporavi i možete je baš oštetiti.

14. Slab vid

Ne zaboravite da pregledate oči jednom godišnje. Praveći grimasu, pokušavajući da vidite nešto važno,  naprežete mišiće lica i stvarate nove bore.

15. Hlor

Hlorisana voda u bazenu je naš najveći neprijatelj. Svi znaju za to, ali iz nekog razloga nastavljaju da zanemaruju pravila higijene. Obavezno se istuširajte nakon plivanja u bazenu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas