Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Природна решења за суве и испуцале пете: Решите проблем који се посебно јавља током зиме

До пуцања пета долази због недовољно неге, али и због начина ходања и саме обуће.

1702313322_shutterstock_2164864359.jpg
Фото: Схуттертстоцк
Oglas

Како су пете током летњих дана највише видљиве у обући као што су отворене сандале и јапанке врло је битно да оне изгледају неговано. Зато вам ми представљамо ових пар домаћих рецепата који ће вам сигурно помоћи у решавању овог проблема.

1. Лимун

Лимун је одлично средство за уклањање грубе коже са пета због његове јаке киселине.

Исцедите један или два лимуна (у зависности од величине задебљања) и помешајте сок са водом - довољно да потопите цела стопала. Држите их потопљеним око 15 минута. Ноге исперите млаком водом и тапкајући, уз помоћ пешкира их осушите.

2. Банане

Поред лимуна и банане су воће које успешно лече суву и испуцалу кожу на петама.

Једну банану испасирајте и тако глатку смесу намажите на пете. Пустите да одстоји 15 минута, а затим исперите млаком водом. Након испирања, потопите стопала у хладну воду на два мминута. Ову маску на пете наносите свакодневно, неколико недеља и врло брзо ћете видети резултате.

3. Пиринчано брашно

Вероватно нисте знали до сад да се пиринчано брашно такође користи за третмане на стопалима, када је у питању груба кожа. Са посебним састојцима, добићете одличан пилинг и хранљиву маску која ће скинути мртве ћелије и дати вашим стопалима мекоћу и сјај.

Помешајте јабуково сирће, мед и пиринчано брашно и мешајте док се све не сједини и док не добијете неку врсту пасте. Пре наношења смесе, потопите стопала у топлу воду на 10 минута, а затим у дебелом слоју нанесите добијену смесу и нежно (али добро) их утрљајте у пете. Исперите топлом водом.

4. Мед

Мед се поред својих вишеструких функција користи и као одличан препарат за негу стопала.

Једноставно помешајте 3 кашике меда са топлом водом и у то потопите стопала на 20 минута. Добар резултат и мекане пете су загарантоване.

5. Глицерин и ружина водица

Глицерин, као што и саме знате, има велика позитивна дејства на кожу, а у комбинацији са ружином водицом је права бомба за пете! Ружина водица је богата витаминима А, Ц, Д и Е који обнављају кожу, док глицерин омекшава кожу. Ова мешавина има антибактеријска својства, па је одлична и ако имате непријатан мирис ногу или проблем са гљивицама.

Овај микс ставите на стопала пре одласка на спавање и преко навуците чарапе. Ујутру ће стопала бити потпуно опорављена. Ружину водицу можете да купите у апотекама, али ако више волите да је сами направите, припремили смо вам рецепт и за то:

Састојци:

2 руже, односно њихове латице
2 шоље кључале воде,
1 цедиљка,
1 велика, чиста стаклена посуда са поклопцем.

Припрема:

Са ружа скините латице и оперите их, а затим их ставите у мању шерпу. Преко њих сипајте две шоље прокувале воде и оставите да одстоји док се вода не охлади до собне температуре. Процедите воду са цедиљком у стаклену посуду коју сте припремили и то је то!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas