Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КУЋНИ ПЕДИКИР: Рецепти за природне купке које вам могу помоћи да правилно негујете стопала

Испробајте савете за негу стопала код куће

1688913557_stopala.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Код куће можете неговати стопала купком од лимуна или меда и бићете изненађени резултатима.

Нега стопала је обавезна током целе године, а посебно лети када су стопала изложенија него иначе. Након обављеног педикира стопала су прелепа и делује као да педикир нећемо морати да понављамо дуже време.

Али треба знати да педикир треба поновити неколико пута током лета. Посебно због тога што лети ходамо боси и у отвореној обући и излажемо стопала сунцу и морској води. Сува и испуцала кожа може се поново појавити 10 дана након обављања педикира.

Због тога вам предлажемо два ефикасна третмана која можете урадити код куће. Потребни су вам само мед и лимун, а стопала ће вам бити захвална. Овај третман успешно решава проблем суве и испуцале коже стопала. 

Купка са лимуном за уклањање суве коже

Уз помоц́ овог рецепта лако ц́ете уклонити суву кожу и мртве ц́елије на стопалима. Она омекшава тврду, суву кожу, док горка со у овом рецепту служи као благи пилинг.

Потребно вам је:

1-3 свежа лимуна

1-3 шоље сирц́ета (алкохолног или јабуковог)

3 шоље слане соли

Додајте сирц́е у чинију топле воде у којој ц́ете намакати стопала. Исцедите лимунов сок у њега. Користите унутрашњост лимунове коре да нежно очистите прсте и стопала.

Пре него што посолите купку, утрљајте горку со у стопала лаганим кружним покретима.

Након што натопите стопала четком нежно и лако уклоните мртву кожу са стопала.

Хидратантна купка од меда за стопала

Потребно вам је:

1 шоља меда

1 шоља кокосовог млека

1 кашичица цимета у праху

Растворите мед и кокосово млеко у малој посуди кључале воде. Полако додајте ову мешавину у чинију са водом у којој ц́ете намакати стопала. Поспите га циметом у праху и умочите стопала.

Држите стопала у купки неко време, а затим турпијом за стопала уклоните мртве и испуцале делове коже.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas