· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Продужите младост без ТРОШЕЊА НОВЦА на ботоксе: Ово је суперхрана за УКЛАЊАЊЕ БОРА

Тајна младости није само у добро одабраној нези лепоте

1666734348_woman-g9dbd2825a_640.jpg
Фото: Pixabay

Свака жена пре или касније почне да примећује све већи број бора на лицу. Процес старосних промена је неизбежан, али, на срећу, живимо у ери када можемо да практикујемо разне „протуотрове“ за старење.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Најприроднија пракса која ће помоћи да се одложи настанак бора, комбинује посао са задовољством, а сматра се ефикасном, према лекарима, јесте да се у исхрану уврсте намирнице погодне за кожу.

Авокадо

Авокадо треба јести свакодневно јер не само да подржава опште здравље, већ и помаже у борби против бора. Осим што садржи антиоксиданте и витамине, овај производ стимулише производњу колагена. Авокадо је посебно добар за људе са сувом кожом јер њихова тела не производе довољно витамина Е, што може довести до бора, старачких пега и избијања.

Прочитајте још: "Не погађају приче да сам ПЛАСТИЧНА лутка": Ивана Николић коментарисала свој ИЗГЛЕД, а открила и који САВЕТ јој је дао Здравко Чолић

Суве шљиве

Овај производ не само да помаже у спречавању старења захваљујући минералима, витаминима и антиоксидансима који су укључени у састав, већ се бори и против опуштене коже, враћа природни сјај и здравље кожи и коси, смањује отицање удова, лица и деколтеа. Гвожђе, фосфор, калцијум, магнезијум, витамин К се боре против недостатка минерала у организму, што помаже да се продужи младост и свежина коже. Суве шљиве се могу конзумирати не само у природном облику, већ и додати салатама, јелима и лаганим доручцима ради укуса и слаткоће.

Прочитајте још: Изгледајте младолико и у ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: У овоме је тајна савршеног тена Џесике Албе (ВИДЕО)

Спанаћ

Додајте спанаћ салатама од поврћа, сендвичима за доручак, па чак и месу. Овај производ је веома неправедно заобиђен. Само 100 грама спанаћа садржи дневну дозу лутеина. Овај пигмент помаже у заштити тела од штетног ултраљубичастог зрачења, садржи велику количину антиоксиданата. Парадајз има исто својство, само што садржи ликопен. Он, као и лутеин, смањује експресију одређених гена у телу који су одговорни за појаву бора и упала на кожи.

Махунарке

Сви знамо за чувену хијалуронску киселину, која помаже у враћању лепоте и младости. Али његова употреба напољу нема тако приметан ефекат као једење. У махунаркама је откривен одређени ефекат на синтезу хијалуронске киселине у нашем телу. Пасуљ, грашак, сочиво помажу у одлагању појављивања бора због садржаја есенцијалних једињења против старења у њима. Иначе, пире од пасуља биће добра замена за кромпир. Али не би требало да се ослањате на то стално, препоручљиво је јести не више од 1-2 пута недељно.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.