· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Produžite mladost bez TROŠENJA NOVCA na botokse: Ovo je superhrana za UKLANJANJE BORA

Tajna mladosti nije samo u dobro odabranoj nezi lepote

1666734348_woman-g9dbd2825a_640.jpg
Foto: Pixabay

Svaka žena pre ili kasnije počne da primećuje sve veći broj bora na licu. Proces starosnih promena je neizbežan, ali, na sreću, živimo u eri kada možemo da praktikujemo razne „protuotrove“ za starenje.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Najprirodnija praksa koja će pomoći da se odloži nastanak bora, kombinuje posao sa zadovoljstvom, a smatra se efikasnom, prema lekarima, jeste da se u ishranu uvrste namirnice pogodne za kožu.

Avokado

Avokado treba jesti svakodnevno jer ne samo da podržava opšte zdravlje, već i pomaže u borbi protiv bora. Osim što sadrži antioksidante i vitamine, ovaj proizvod stimuliše proizvodnju kolagena. Avokado je posebno dobar za ljude sa suvom kožom jer njihova tela ne proizvode dovoljno vitamina E, što može dovesti do bora, staračkih pega i izbijanja.

Pročitajte još: "Ne pogađaju priče da sam PLASTIČNA lutka": Ivana Nikolić komentarisala svoj IZGLED, a otkrila i koji SAVET joj je dao Zdravko Čolić

Suve šljive

Ovaj proizvod ne samo da pomaže u sprečavanju starenja zahvaljujući mineralima, vitaminima i antioksidansima koji su uključeni u sastav, već se bori i protiv opuštene kože, vraća prirodni sjaj i zdravlje koži i kosi, smanjuje oticanje udova, lica i dekoltea. Gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, vitamin K se bore protiv nedostatka minerala u organizmu, što pomaže da se produži mladost i svežina kože. Suve šljive se mogu konzumirati ne samo u prirodnom obliku, već i dodati salatama, jelima i laganim doručcima radi ukusa i slatkoće.

Pročitajte još: Izgledajte mladoliko i u PETOJ DECENIJI: U ovome je tajna savršenog tena Džesike Albe (VIDEO)

Spanać

Dodajte spanać salatama od povrća, sendvičima za doručak, pa čak i mesu. Ovaj proizvod je veoma nepravedno zaobiđen. Samo 100 grama spanaća sadrži dnevnu dozu luteina. Ovaj pigment pomaže u zaštiti tela od štetnog ultraljubičastog zračenja, sadrži veliku količinu antioksidanata. Paradajz ima isto svojstvo, samo što sadrži likopen. On, kao i lutein, smanjuje ekspresiju određenih gena u telu koji su odgovorni za pojavu bora i upala na koži.

Mahunarke

Svi znamo za čuvenu hijaluronsku kiselinu, koja pomaže u vraćanju lepote i mladosti. Ali njegova upotreba napolju nema tako primetan efekat kao jedenje. U mahunarkama je otkriven određeni efekat na sintezu hijaluronske kiseline u našem telu. Pasulj, grašak, sočivo pomažu u odlaganju pojavljivanja bora zbog sadržaja esencijalnih jedinjenja protiv starenja u njima. Inače, pire od pasulja biće dobra zamena za krompir. Ali ne bi trebalo da se oslanjate na to stalno, preporučljivo je jesti ne više od 1-2 puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.