Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЈУТИ САВЕТ

Сјајна и бујна КОСА: Могуће је, и то уз маску за коју ће вам требати само ДВА ЈАЈЕТА

Жену највише краси здрава и негована коса.

1631993695_woman-2593366_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Маске за косу које се праве од јаја су стари рецепт који су користиле жене за неговање власи. Од ове маске коса ће вам бити сјајнија и гушћа, а и брже ће расти.

Јаја су лако доступна намирница, а у њиховом саставу најважнији су протеини, као и угљени хидрати, масне киселине, витамин Б, калцијум и гвођже.

Прочитајте још: БЕЛАНЦЕ чини ЧУДА ЗА КОЖУ: Ево због чега би требало да га користите уместо СКУПИХ КРЕМА

Жуманце садржи витамине А, Б, Д и Е, а витамини А и Е посебно негују суву косу, враћајући јој сјај и волумен, док витамин Д помаже у неговању танке ломљиве косе која је одговорна за одржање равнотеже калцијума и фосфора. Витамини Б су сјајни за подстицај циркулације крви у власишту, јер тако стимулишу фоликуле косе на раст.

Маска за раст, волумен и густину косе од јаја, комбинује се са медом и уљем чичка.

Рецепт је врло јендоставан. Поред тога што ће нахранити длаку, подстаћи ће и бржи раст. Овај третман можете примењивати два пута недељно, односно у оним данима када иначе перете косу.

Рецепт за маску са јајима

У посуди умутите 2 јаја тако да буду скроз умућена, па у смесу додајте кашику меда и две кашике уља чичка. Све састојке добро измешајте и сједините. Потом нанесите добијену маску на кожу главе и темељно измасирајте корен косе.

Распоредите маску од корена до врхова, па умотајте косу у пунђу и ставите капу за купање. Држите маску око сат вемена, а затим нежно исперите топлом водом и шампоном.

Уколико имате перут, можете направи маску од јаја са лимуном и маслиновим уљем, а ако вам је коса сува, направите маску од јаја, рицинусово гуља, меда и кефира, и наносите на исти начин као маску за бржи раст.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas