Oglas
· · Komentari: 0
BJUTI SAVET

Sjajna i bujna KOSA: Moguće je, i to uz masku za koju će vam trebati samo DVA JAJETA

Ženu najviše krasi zdrava i negovana kosa.

1631993695_woman-2593366_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Maske za kosu koje se prave od jaja su stari recept koji su koristile žene za negovanje vlasi. Od ove maske kosa će vam biti sjajnija i gušća, a i brže će rasti.

Jaja su lako dostupna namirnica, a u njihovom sastavu najvažniji su proteini, kao i ugljeni hidrati, masne kiseline, vitamin B, kalcijum i gvođže.

Pročitajte još: BELANCE čini ČUDA ZA KOŽU: Evo zbog čega bi trebalo da ga koristite umesto SKUPIH KREMA

Žumance sadrži vitamine A, B, D i E, a vitamini A i E posebno neguju suvu kosu, vraćajući joj sjaj i volumen, dok vitamin D pomaže u negovanju tanke lomljive kose koja je odgovorna za održanje ravnoteže kalcijuma i fosfora. Vitamini B su sjajni za podsticaj cirkulacije krvi u vlasištu, jer tako stimulišu folikule kose na rast.

Maska za rast, volumen i gustinu kose od jaja, kombinuje se sa medom i uljem čička.

Recept je vrlo jendostavan. Pored toga što će nahraniti dlaku, podstaći će i brži rast. Ovaj tretman možete primenjivati dva puta nedeljno, odnosno u onim danima kada inače perete kosu.

Recept za masku sa jajima

U posudi umutite 2 jaja tako da budu skroz umućena, pa u smesu dodajte kašiku meda i dve kašike ulja čička. Sve sastojke dobro izmešajte i sjedinite. Potom nanesite dobijenu masku na kožu glave i temeljno izmasirajte koren kose.

Rasporedite masku od korena do vrhova, pa umotajte kosu u punđu i stavite kapu za kupanje. Držite masku oko sat vemena, a zatim nežno isperite toplom vodom i šamponom.

Ukoliko imate perut, možete napravi masku od jaja sa limunom i maslinovim uljem, a ako vam je kosa suva, napravite masku od jaja, ricinusovo gulja, meda i kefira, i nanosite na isti način kao masku za brži rast.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas