Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕСТЕТИКА

Стручњаци откривају шта се дешава са вашим НОКТИМА под ГЕЛ ЛАКОМ

Дуготрајни маникир је одличан, али шта је са нашим ноктима?

1686259127_532250_shutterstock-1815785825_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Код гле лака на ноктима нема љуштења након првог прања, нокти изгледају савршено и бројне друге добробити. Али шта се дешава са њима под гел лаком?

Специјалисти Центра за јавно здравље Калињинградске области кажу да је мало доброг.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Прво, почиње локално гладовање кисеоником. База, неколико слојева лака, врх - премаз чврсто затвара нокатну плочу, лишавајући је приступа кисеонику. Ово је оптерећено променама у његовој структури, упозоравају стручњаци. На ноктима се могу појавити избочине и они се након тога љуште.

Друго, постоји опасност од ураслих ноктију - у случају да дуго носите премаз. Под лаком нокат може да се сломи и оштети кожу, а лечење ураслог нокта је дуг, тужан и болан задатак. Стога, ако постоји сумња да је нокат оштећен, лак треба одмах уклонити.

Треће, ризик од алергије на маникир расте. Компоненте композиција којима мајстор покрива нокте могу временом почети да изазивају нетолеранцију и алергијску реакцију.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

Додајте томе агресивно средство за скидање лака и ваши нокти ће се буквално претворити у крпе испод премаза. Због тога стручњаци кажу да након сваког маникира треба да правите паузе од две до три недеље.

Поред тога, научници су доказали да обичан гел лак доприноси развоју рака коже: криво је агресивно излагање ултраљубичастом зрачењу током сушења.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas