· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ КОСЕ

Сушиш косу феном одмах након прања? Погледај шта се догађа

Неке свакодневне навике би требало мењати.

1604307035_Depositphotos_361448808_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Посебно зими нико не жели након туширања да започне дан са мокром косом. Зато, сви ми фенирамо косу одмах након туширања. Нажалост, то није баш добро - погледајте како то утичне на вашу косу.

1. Коса је превише мокра

Након прања је коса још комплетно мокра и не треба је одмах сушити феном. Стручњаци кажу да прво треба извући сувишну влагу из косе. Идеално би било 80 посто. Осим што ће се коса боље „штитити“ од врућине, фенирање ће краће трајати. 

Прочитајте још: Тренд лепоте: ГАЗИРАНОМ ВОДОМ против старења, ево и како

Након прања косу добро просушити пешкиром, не трљати!

2. Користиш превише производа за стилизовање косе

Превише различитих производа на коси могу оштетити косу код фенирања. На корену је превише уља, а коса је сува. Ове важи правило: мање је више! С једноставним спрејом за волумен или сјај идеално ћеш припремити косу за фенирање. Више ти не треба. 

Прочитајте још: Уколико се свакодневно шминкате имамо ЛОШЕ ВЕСТИ, а не односи се на здравље коже

Фото: Депозит
Мање је више

3. Фенираш комплетну косу

Како би брзо и "нежно“ осушила косу, потребно је да је поделиш на праменове те сушити део по џео, саветују стручњаци. Почни иза па направи три до четири "дела“ према напред. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.