Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE KOSE

Sušiš kosu fenom odmah nakon pranja? Pogledaj šta se događa

Neke svakodnevne navike bi trebalo menjati.

1604307035_Depositphotos_361448808_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Posebno zimi niko ne želi nakon tuširanja da započne dan sa mokrom kosom. Zato, svi mi feniramo kosu odmah nakon tuširanja. Nažalost, to nije baš dobro - pogledajte kako to utične na vašu kosu.

1. Kosa je previše mokra

Nakon pranja je kosa još kompletno mokra i ne treba je odmah sušiti fenom. Stručnjaci kažu da prvo treba izvući suvišnu vlagu iz kose. Idealno bi bilo 80 posto. Osim što će se kosa bolje „štititi“ od vrućine, feniranje će kraće trajati. 

Pročitajte još: Trend lepote: GAZIRANOM VODOM protiv starenja, evo i kako

Nakon pranja kosu dobro prosušiti peškirom, ne trljati!

2. Koristiš previše proizvoda za stilizovanje kose

Previše različitih proizvoda na kosi mogu oštetiti kosu kod feniranja. Na korenu je previše ulja, a kosa je suva. Ove važi pravilo: manje je više! S jednostavnim sprejom za volumen ili sjaj idealno ćeš pripremiti kosu za feniranje. Više ti ne treba. 

Pročitajte još: Ukoliko se svakodnevno šminkate imamo LOŠE VESTI, a ne odnosi se na zdravlje kože

Foto: Depozit
Manje je više

3. Feniraš kompletnu kosu

Kako bi brzo i "nežno“ osušila kosu, potrebno je da je podeliš na pramenove te sušiti deo po džeo, savetuju stručnjaci. Počni iza pa napravi tri do četiri "dela“ prema napred. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas