· · Коментари: 0
СВЕСНЕ СЕБЕ

Уколико се свакодневно шминкате имамо ЛОШЕ ВЕСТИ, а не односи се на здравље коже

Многим женама излазак из куће без комплетне шминке делује застрашујуће. Шминка је постала огроман део наше културе - жене је поносно наносе свако јутро.

1603965315_Depositphotos_105646312_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Шминкање је за жене постало део јутарње рутине, као прање зуба. Али не и за сваку жену. Постоји један мали део женске популације којима се не допада овај ритуал и успешно га избегавају.

Оне ништа на свом лицу не скривају и ништа их није страх

Постоје добри разлози за дан без шминке: Неколико научних студија показује да су жене које се не шминкају срећније. Као да немају шта да крију, као да немају разлог да се доказују.

Веровање је да жена која се шминка нешто крије: тамне мрље на лицу или бубуљице!

Оне девојке које се не шминкају схватају да нико није савршен. Оне се осећају добро у својој кожи, спремне су да прошире видике.

Замислите само да свако јутро устанете, умијете се и оперете зубе и спремне сте за излазак из куће?! Боре, пеге, акне: оне су део тебе!

Прочитајте још: СМЕЛЕ и ОДВАЖНЕ жене овако носе ШАЛОВЕ И МАРАМЕ: Савршен детаљ у свакој јесењој комбинацији! (ФОТО)

На крају крајева, сви ми имамо боре, пеге, акне и длаке на лицу. Све је то део нас. Самопоуздане жене то знају.

Зашто не? Бог вам је дао ово лице с разлогом. Дизајнирао га је за вас како бисте ходали земљом са осмехом на лицу.

Фото: Депозит

Мали експеримент

За оне девојке и жене које размишљају о томе да престану да се шминкају: Станите испред огледала и погледајте добро своје лице. Радите то пуних 10 минта. Обратите пажњу на тон коже, пеге, превоје, избочине...

Погледајте како изгледају ваше очи, линија уста. Неће вам требати много да схватите да сте лепе.

Прочитајте још: ХУЛАХОПКЕ су ДОМИНАНТНЕ ове јесени! А ове 4 шаре су ЗВЕЗДЕ одевних комбинација (ФОТО)

Ако желите да оставите шминку, почните од тога да одбаците маскару, а уместо ружа ставите лабело. Користите тонирану крему, уместо пудера. Наносите неутралне нијансе на лице. Временом ћете потпуно избацити шминку јер ћете схватити да сте лепше без ње.

Најважније је да сте лепо неговане у смислу да редовно чистите лице, да водите рачуна о обрвама, да најмање једном годишње посећујете зубара - све остало није битно.

Будите снажна жена која може да се погледа у огледао и поносна је на то ко је и шта је.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.