· · Коментари: 1
НЕГА

Све добробити АРГАНОВОГ уља: Шест разлога зашто морате почети да га користите

Шта прво помислите кад чујете појам "арганово уље"? Сјајна, мекана коса? Да, и ми, али ово фантастично уље има и другачију примену.

1616441742_Depositphotos_84597154_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Можда вас мало збуњују сва та уља јер не знате које бисте користили, али оно што је добро знати јесте да са аргановим уљем не можете погрешити јер га може користити сваки тип коже.

Ево зашто би требало да се налази на вашој полици са препаративном козметиком:

Прочитајте још: Немојте правити ове 4 велике грешке када сушите косу - тако је уништавате!

Препуно је одличних састојака

Арганово уље садржи врло високе количине незасићених масних киселина попут линолеинске киселине која штити и регенерише кожу. Спречава сушење коже и регулише баланс воде и липида у хидролипидном слоју коже, што утиче и на еластичност. Кожа је мекша и затегнутија, шта нам више треба?

Влажи чак и најдехидриранију кожу

Љуштење коже вам иде на живце? Арганово уље брзо решава проблем дехидрације и црвенила јер има противупална својства. Ако се плашите да било шта ставите на кожу јер она одмах реагује, пробајте ово уље.

Прочитајте још: Уклоните шминку на потпуно природан начин помоћу намирница које имате у кући

Контролише себум и не затвара поре

Ако имате масну кожу, наравно да ћете априори одбити стављање уља на кожу због страха од још маснијег ефекта. Али без обзира што се ради о уљу, арганово уље јако добро регулише себум и не затвара поре. Осим тога, брзо се упија, па неће оставити масну мрљу на јастуку.

Делује на боре

Немате антиејџ серум при руци? Арганово уље и ту може послужити јер садржи велике количине витамина Е. Он је најснажнији биолошки антиоксидант и спречава деловање слободних радикала на кожу. Једном речју – одлаже боре.

Прочитајте још: Будите праве заводнице: Шминка која је у тренду овог пролећа

Можете га користити и по дану

Дан, ноћ, није битно јер одлично замењује хидратантну крему или богати ноћни третман. Помешајте кап аргановог уља са својим течним пудером. Свидеће вам се ефект.

Делује на ожиљке

У комбинацији са неким етеричним и другим природним уљима може увелико смањити видљивост ожиљака, али само ако га упорно и редовно користите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.