Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три најчешће грешке приликом наношења КРЕМЕ ЗА СУНЧАЊЕ: Шта многи заборављају

Без креме за сунчање се никако не треба излагати сунцу, али шта поред тога још треба да запамтимо

1690019330_shutterstock_289835831.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Крема за сунчање је наш најбољи пријатељ у овом периоду и њена употреба - посебно током лета - неопходна је у редовним интервалима током дана.

Утицај сунчевог зрачења на кожу је свима познат: може, на пример, да доведе до појаве опекотина или чак много озбиљнијих стања као што је рак коже, а често изазива преурањене знаке старења. Међутим, чињеница је да ма колико методично користили, увек има неких грешака које направимо, било због журбе или непажње.  

Не покривамо све делове тела

Из истраживања која су спроведена показало се да око 10% лица остављамо (и жене и мушкарци) без креме за сунчање. То су следец́е тачке: "мост" носа, уши, подручје очију и посебно очни капци и њихови унутрашњи углови.

Крему за сунчање наносимо само када је сунчано

Креме за заштиту од сунца треба примењивати и лети и зими. Чак и у облачним данима морамо носити крему за сунчање јер облаци могу пропустити до 80% УВ зрака.

Користимо крему за сунчање са истеклим роком трајања

Иако су креме за сунчање отпорне на време, оне не престају да буду производи са роком трајања, као и сва друга козметика. Овај датум се обично налази на полеђини тубице. Тачније, ова тачка показује број месеци колико крема може да се користи након отварања и обично је то ознака "М".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas