· · Коментари: 0
нега

Урастање длака може да направи проблем: Уз неколико корака до тога неће доћи

Урастање длака је чест пробем у току лета.

1623334199_Depositphotos_241356730_s-2019.jpg
Фото: Депосит

С првим летњим данима већина жена пожели да има беспрекорно лепе и неговане ноге. Прво и основно што морамо да урадимо је да уконимо нежељене длачице како би ноге биле глатке.

Неке жене прибегавају безболним методама попут бријања, док се друге ослањају на депилацију, која има дуготрајнији ефекат. За који год начин да се одлучите, постоји могућност да се јаве нежељени ефекти. Један од њих јесте и урастање длачица, које женама често задаје главобољу.

Прочитајте још: ЈЕЛЕНА КАРЛЕУША кренула на плажу у провокативној комбинацији: Све пршти од НЕОН боје, фанови у трансу! (ВИДЕО)

Жене које имају „јаке“ длаке чешће се сусрећу са овим, не само естетским, већ и здравственим проблемом. Места на којима длака почне да ураста могу бити веома болна. Упаљене делове коже најчешће није потребно посебно третирати кремама, већ ће се она сама од себе опоравити. Ипак, најбоље би било да до тога уопште не дође.

Решење за урастање длака

  • Редовно пилингујте кожу, јер ћете тако уклонити одумрле ћелије и спречити длачице да се заглаве и претворе у урасле квржице
  • Ризична подручја, попут задње стране бутина, исперите топлом водом или их обложите млаким пешкирима. Тако ћете отворити поре и омогућићете длакама да лакше избију на површину. Овим поступком спречићете будућа урастања.

Прочитајте још: Направите "НЕУРЕДНУ" ПУНЂУ у два корака: Лако се прави, а изгледа сјајно! (ВИДЕО)

  • Непосредно пре бријања нанесите гел за бријање или крему за омекшавање коже. Оставите да тако одстоји пар минута. Добар избор може бити и кокосово уље, јер је природно и има позитивне ефекте на нежну женску кожу.
  • Избегавајте ношење уске одеће. Урасле длачице такође могу бити последица ношења панталона које су јако припријене уз кожу. Након уклањања длачица бирајте лаганију, ширу гардаробу направљену од природних материјала.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.