· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Заборавите СКУПЕ ТРЕТМАНЕ: Ево које намирнице БРИШУ ЦЕЛУЛИТ

Уместо скупих козметичких третмана, припремите се за купаћи костим у последњем тренутку памерним избором намирнице

1626383209_Depositphotos_23452758_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Највећи непријатељ свих жена, посебно када дође време за кратку, летњу гардеробу. Поред генетских предиспозиција, типа циркулације и коже, првенствени узрок појаве целулита је нездрава исхрана. Како би га се решили, није нужно куповати скупе креме и третмане, већ је потребно направити ред у свом тањиру.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: СВЕТЛОПЛАВА или СВЕТЛО ПЛАВА, како је правилно писати светлије нијансе боја?

Поврће је кључно у борби против целулита, а на првом месту је слатки кромпир, једна од најхранљивијих намирница која је пуна витамина Ц и Е, бета каротена и калија. Његови коренасти протеини сјајан су антиоксиданс, а што чешћа конзумација препоручује се због побољшања циркулације и избацивања токсина, што је кључ уклањања целулита. 

Поврће је кључно у борби против целулита, а на првом месту је слатки кромпир...

Прокељ је одличан савезник у борби против целулита јер осим витамина Ц садрже и индол-3-карбинол која се у телу претвара у ди-индолил метан, ДИМ који помаже ензимима у јетри блокирање производње штетних честица које уништавају колаген.

За крај, суперхрана - броколи. Броколи је пун витамина Ц и сјајан извор биљних влакана, најбољи немлечни извор калцијума и алфа липоичне киселине која спречава стврдњавање колагена и гомилање наслага, које зовемо целулит.

Прочитајте још: ДИЊА: Идеално воће које не гоји, а умирује опекотине и убод инсекта

Наравно, потребне су и циљане вежбе за мишиће подручја на којима се налази целулит, па кад све то комбинујете заједно, ваше ноге ће добити онај изглед који желите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.