Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири вежбе за отклањање целулита: Није вам потребна никаква опрема

Време је да кренемо са припремама за лето

1676021566_shutterstock_1523298584.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Отарасите се целулита уз аеробик и без потребе да купујете скупу опрему користећи сопствено тело.

- Извођење вежби високог интензитета са телесном тежином повец́ац́е број откуцаја срца, помажуц́и вам да сагорите отприлике онолико калорија колико бисте сагорели трчањем - наглашава Харис Манусакис, професор физичког васпитања (Универзитет Нортамбрија у Њукаслу) и лични тренер.

Даље, ова врста тренинга истовремено јача ваш мишиц́ни и неуромишиц́ни систем, обликује ваше тело и истовремено побољшава вашу координацију. Не кажемо да баците патике за трчање или да заборавите траке, само предлажемо да унесете разноврсност у свој режим вежбања. Изађите из својих навика и избец́и ц́ете досадно „заглављивања” вага.

Да бисте то учинили, можете практиковати овај динамички програм два путра недељно. Изводите сваки покрет наизменично 1 минут, без одмора између вежби. Поновите цео циклус два или три пута. Ако сте почетник, пратите варијацију „Лакши начин“ за сваки потез.

Вежбе за смањење целулита

Опрема

Нец́е вам требати.

Подизање карлице

Вежбе за руке, труп и задњицу.

Седите са испруженим ногама испред себе, у ширини кукова. Поставите дланове на тло испод кукова, са прстима окренутим ка стопалима.

Подигните глутеусе тако што ц́ете притиснути руке надоле и приближити браду грудима. Савијте колена под правим углом и подигните кукове до висине рамена, испружите главу уназад тако да дођете у положај „мост”.

Вратите се у почетну позицију, не додирујуц́и под задњицом.

Лакши начин: Почните са позиције "мост". Спустите кукове према тлу и подигните их назад.

Полу-чучањ са скоком

Вежбе за ноге, задњицу и труп.

Станите са ногама у ширини рамена и стисните песнице испред рамена. Савијте колена и направите мали скок (као да скачете преко линије) и доскочите на леву ногу. Савијте се у куковима и десном руком додирните тло испред левог стопала.

Одскочите назад у почетну позицију. Поновите и овог пута спустите се на десну ногу. Наставите, мењајуц́и ноге.

Лакши начин: Уместо да скачете, радите искорак напред и назад.

Искорак са испруженим рукама

Вежбе за ноге, задњицу, трбушњаке, леђа, рамена и руке.

Станите са раздвојеним ногама један корак, десна испред леве. Савијте колена и испружите руке изнад главе, са длановима окренутим један према другом.

Нагните се напред и ставите руке на тло, подижуц́и ноге тако да вам бутине буду преко рамена.

Спустите ноге у почетну позицију и поновите. После 30 секунди понављања, промените ногу која је испред.

Издржај са одскоцима

Вежбе за ноге, задњицу, груди, рамена и руке.

Заузмите чучец́и став. Скочите са обе ноге напред, извлачец́и колена иза леве руке.

Скочите назад у почетну позицију и поновите, овог пута доводец́и ноге удесно. Наставите да мењате стране.

Лакши начин: Уместо да скачете, наизменично приближавајте колено спољној страни одговарајуц́е руке.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas