Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто би косу требало да ИСПИРАТЕ ЧАЈЕМ ОД НАНЕ: Ово су практиковале наше баке, а бенефити су бројни (РЕЦЕПТ)

Када будете видели бенефите, чај од нане нећете више користити само као пиће

1650549145_tim-mossholder-SxPISzSxJrQ-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Многи чланци написани су о томе зашто би требало пити чај од нане. Чај од ове биљке, без сумње, имамо сви у кухињском ормарићу. Биљка нане може помоћи у регулисању проблема са гасовима, надимањем, лошим варењем. Њена лековита својства препозната су још одавнина. Међутим, много мало њих овај напитак користи у служби одржавања здраве и сјајне косе.

Наше баке препознале су користи чаја од ове биљке, а ми подсећамо због чега бисте и ви требало да испирате њим косу.

1. Смањује перут

Снажно антиинфламаторно дејство овог напитка делује тако што умирује кожу главе и спречава њену иритацију и упалу. Не само што на тај начин можете значајно регулисати проблем перути, већ можете и ублажити симптоме псоријазе. Антисептични састојци овог чаја уклањају мртве ћелије коже и нечистоће које могу зачепити фоликуле длаке, тако омогућавајући власима да несметано расту.

2. Може значајно регулисати проблем брзог машћења косе

Чај од нане садржи бројна једињења која могу уравнотежити пХ нивое коже главе, регулишући на тај начин производњу уља. Може вам помоћи чак и ако имате проблем са сувом косом и кожом главе. Наиме, овај природни напитак храни и хидрира ћелије, па ће на тај начин дати живост и једрину сувој и оштећеној коси.

Прочитајте још: ФРИЗУРЕ које ћемо носити овог ПРОЛЕЋА - али и целог лета

3. Мирис

Уколико кренете да практикујете испирање косе овим напитком, осетићете свеж мирис. Без обзира да ли волите арому ове биљке, приметићете да вам коса мирише много пријатније.

Како користити овај напитак за испирање косе?

Узмите 2 до 4 кесице чаја од нане, или две кашике сушених листова нане, а потом их прелијте прокувалом водом. Најбоље би било да на поменуту количину ове биљке користите количину воде једнакој две веће шоље. Оставите тако да одстоји пола сата.

Када нанесете шампон, исперите га на уобичајен начин.Тек након што сте испрали шампон водом, нанесите чај од нане на косу. Чај можете сипати и у бочицу са распршивачем или поливати косу на стандардни начин. За бољи ефекат, можете утрљати прстима ово пиће у корен косе. Након тога испирање није потребно.

Уколико имате проблема са осетљивошћу коже главе, посаветујте се са својим лекаром.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas