Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је ЦИНК добар за негу лица? Има три важне предности

Цинк постаје све популарнији састојак у производима за негу коже јер доноси доста предности

1709653595_shutterstock_564569767-3-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Правилна нега коже постаје све сложенији задатак с обзиром на то да се сваки дан на тржишту појављује велики број нових производа. Један од најпопуларнијих је цинк - минерал који нуди изузетно велики број погодности за лечење одређених недостатака.

Цинк се може добити путем исхране, додатака исхрани или употребом производа за негу коже који садрже цинк. Важно је напоменути да је равнотежа хранљивих материја кључна и увек је препоручљиво да се консултујете са стручњаком.

У практичној примени за негу коже, цинк се налази у разним производима за хидратацију, чишћење или заштиту од сунчевог зрачења, а у томе нам овај минерал нуди помоћ.

1. Цинк је најбољи пријатељ проблематичне коже

Цинк је богат антиинфламаторним својствима, због чега је изузетно користан за проблематичну кожу. Његова својства помажу у смањењу упале, што је посебно важно код проблема као што су акне.

Такође игра важну улогу у регулацији производње себума (уља) на кожи. Прекомерна производња себума доприноси појави акни , па овај минерал помаже у одржавању равнотеже. 

2. Минерал даје значајан допринос у борби против УВ зрачења

Цинк може деловати као блокатор УВ зрачења рефлектујући сунчеве зраке са површине коже. Ствара баријеру која спречава продирање УВБ и УВА зрачења у кожу, што га чини одличним састојком у производима за заштиту од сунца.

УВ зрачење изазива оксидативни стрес у кожи, што доводи до оштећења ћелија и стварања слободних радикала. Цинк, као антиоксиданс, помаже у смањењу оксидативног стреса.

3. Помаже у синтези колагена и смањује видљивост старења коже

Цинк игра улогу у синтези колагена, кључног протеина који одржава еластичност коже. Подржавајући колаген, цинк помаже у очувању структуре коже и смањењу појаве бора. Такође одржава оптималан ниво влажности коже, а хидрирана кожа често изгледа млађе и виталније.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas