Oglas
· · Komentari: 0

Zašto je CINK dobar za negu lica? Ima tri važne prednosti

Cink postaje sve popularniji sastojak u proizvodima za negu kože jer donosi dosta prednosti

1709653595_shutterstock_564569767-3-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pravilna nega kože postaje sve složeniji zadatak s obzirom na to da se svaki dan na tržištu pojavljuje veliki broj novih proizvoda. Jedan od najpopularnijih je cink - mineral koji nudi izuzetno veliki broj pogodnosti za lečenje određenih nedostataka.

Cink se može dobiti putem ishrane, dodataka ishrani ili upotrebom proizvoda za negu kože koji sadrže cink. Važno je napomenuti da je ravnoteža hranljivih materija ključna i uvek je preporučljivo da se konsultujete sa stručnjakom.

U praktičnoj primeni za negu kože, cink se nalazi u raznim proizvodima za hidrataciju, čišćenje ili zaštitu od sunčevog zračenja, a u tome nam ovaj mineral nudi pomoć.

1. Cink je najbolji prijatelj problematične kože

Cink je bogat antiinflamatornim svojstvima, zbog čega je izuzetno koristan za problematičnu kožu. NJegova svojstva pomažu u smanjenju upale, što je posebno važno kod problema kao što su akne.

Takođe igra važnu ulogu u regulaciji proizvodnje sebuma (ulja) na koži. Prekomerna proizvodnja sebuma doprinosi pojavi akni , pa ovaj mineral pomaže u održavanju ravnoteže. 

2. Mineral daje značajan doprinos u borbi protiv UV zračenja

Cink može delovati kao blokator UV zračenja reflektujući sunčeve zrake sa površine kože. Stvara barijeru koja sprečava prodiranje UVB i UVA zračenja u kožu, što ga čini odličnim sastojkom u proizvodima za zaštitu od sunca.

UV zračenje izaziva oksidativni stres u koži, što dovodi do oštećenja ćelija i stvaranja slobodnih radikala. Cink, kao antioksidans, pomaže u smanjenju oksidativnog stresa.

3. Pomaže u sintezi kolagena i smanjuje vidljivost starenja kože

Cink igra ulogu u sintezi kolagena, ključnog proteina koji održava elastičnost kože. Podržavajući kolagen, cink pomaže u očuvanju strukture kože i smanjenju pojave bora. Takođe održava optimalan nivo vlažnosti kože, a hidrirana koža često izgleda mlađe i vitalnije.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas