Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Зашто је ВИТАМИН Е кључан за негу ваше коже, за бољи тен и хидратацију ТОКОМ ЛЕТА

Овај витамин штити кожу од штетних радикала и УВ зрачења

1655759497_toner-g74707adf8_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Један значајан витамин који можемо пронаћи на етикетама своји препарата за негу је витамин Е. Према речима познате естетичарке Рене Роуло, витамин Е је антиоксиданс који хидрира и умирује кожу са мноштвом предности за вашу кожу. Најчешће се налази у хидратантним кремама, серумима и у облику специјалних капсула које се могу применити локално.

Прочитајте још: Шта стоји иза традиције на венчањима "нешто старо, нешто ново"? Обичај који траје вековима

Да би стекли утисак о овом снажном антиоксидансу, неки водећи стручњаци често објашњавају тачно шта витамин Е може учинити за ваш тен и зашто је тако користан састојак када је у питању умиривање, заштита и хидратација ваше коже.

Добробити витамина Е

Витамин Е је моћан антиоксиданс који се заправо природно производи у нашој кожи. Али такође ћете га видети наведеног као састојак у многим производима за негу коже, који садрже састојак за заштиту од излагања сунцу, УВ зрачења, па чак и загађења у ваздуху.

Највећа предност витамина Е је заштита од слободних радикала у околини...

Такође се често наводи као састојак уз витамин Ц, и постоји заиста добар разлог зашто. Иако витамин Ц има слична својства, студије су показале да оба витамина заправо боље делују заједно како би заштитили кожу од елемената из околине.  Витамин Е је такође добар за влажење и омекшавање. У неким случајевима, антиинфламаторна својства такође могу помоћи у лечењу упаљене коже.

Прочитајте још: Сестра Јелисавете Орашанин пресликана је глумица: Два пута ћете погледати слику (ФОТО)

Највећа предност витамина Е је заштита од слободних радикала у околини. Временом, слободни радикали могу изазвати промене на вашој кожи које не само да убрзавају старење, већ вас чак могу учинити подложнијим проблемима као што је рак коже. Витамин Е помаже у неутралисању ефеката ствари попут загађења и УВ зрака како би заштитио ваше лице.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Не само да ће помоћи кожи да остане здрава, витамин Е може стимулисати циркулацију и повећати производњу колагена, смирити иритацију и уравнотежити вишак производње уља.Он може помоћи у рехидратацији суве коже омогућавајући дуготрајно задржавање влаге између ћелија ваше коже - много дуже од производа без ње.

Витамин Е може помоћи у побољшању и јачању заштитне баријере ваше коже, што може помоћи код осетљивости. Његова антиинфламаторна својства често могу помоћи у смиривању иритираних или осетљивих места. 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas