Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВИТАМИНИ који највише утичу на стање коже: Ево због чега су тако важни

Брига о кожи треба да буде део нашег здравственог режима. То је, на крају крајева, највец́и орган нашег тела. Постарајте се да добијете довољно витамина јер они могу одржати кожу здравом и младалачком

1690541438_shutterstock_1886879998.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Витамин Д је један од најбољих витамина за кожу, заједно са витаминима Ц, Е и К.  Есенцијални витамини за кожу доступни су у облику додатака, али се такође налазе у производима за негу коже.

Витамин Д

Витамин Д се најчешц́е ствара када ваша кожа апсорбује сунчеву светлост. Када се то догоди, холестерол се претвара у витамин Д. Витамин Д затим преузимају јетра и бубрези и транспортује се кроз тело како би помогао у стварању здравих ц́елија. Ово укључује кожу, где витамин Д игра важну улогу у тону коже.

Витамин Ц

Витамин Ц се налази у високим нивоима у епидермису (спољни слој коже), као и у дермису (унутрашњи слој коже). Витамин Ц један је од кључних састојака који се налази у многим производима за негу коже против старења.

Витамин Е

Као и витамин Ц, витамин Е је антиоксиданс. Његова главна функција у нези коже је заштита од оштец́ења од сунца. Витамин Е апсорбује штетну УВ светлост од сунца када се нанесе на кожу. Фотозаштита се односи на способност тела да минимизира штету узроковану УВ зрацима. Тело производи витамин Е кроз себум, масну супстанцу која се емитује кроз поре коже. У правом балансу, себум помаже у одржавању кондиције коже и спречава исушивање, пише Хеалтхлине.

Витамин К

Витамин К је неопходан у процесу згрушавања крви у телу, што помаже телу да зацели ране и модрице. Витамин К се може нац́и у многим различитим кремама за кожу и може помоц́и код различитих стања коже.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas