Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Имате СУВУ КОЖУ? Три витамина би могла да вам помогну

Сува кожа је уобичајено стање које може утицати на било кога

1682851853_shutterstock_1865174134.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Неки људи су подложнији сувој кожи ако живе у хладнијим регионима или им недостаје рутина хидратације. Понекад, чак и уз рутину хидратације коју већ имате, приметите да вам је кожа сува и чини се да ништа што нанесете на кожу не функционише.

Истина је да витамини у великој мери обезбеђују да ваше тело функционише на оптималном нивоу. Они помажу у обављању мноштва биохемијских трансакција, посебно оних које се баве здрављем коже. Тако да, на проблем суве коже могу да утичу и одређени витамини.

Витамини који побољшавају суву кожу

Сви витамини су важни, али постоје неки који имају вец́и утицај на понашање и изглед ваше коже.

Витамин Е

Такође назван токоферол, помаже у поправљању суве коже због своје емолијентне и хумектантне природе. Извлачи влагу из ваздуха у кожу и спречава је да се исуши. Ово је посебно згодно за оне који живе у хладним и сувим подручјима. Још једна сјајна карактеристика токоферола је да је антиоксидант и помаже у заштити ваше коже. Витамин Е је растворљив у мастима и може се нац́и у намирницама попут зеленог лиснатог поврц́а, орашастих плодова, семена, житарица и морских плодова.

Витамин Д

Другачије назван калциферол, је још један важан витамин растворљив у мастима који се бори против суве коже. Истраживања показују да постоји веза између ниског нивоа витамина Д у крви и ниске влажности коже, пише Хеалтхлине. Намирнице које садрже витамин Д су лосос, риба туњевина, сардине, џигерица, обогац́ени млечни производи, соја и кељ. Међутим, најбољи начин да добијете витамин Д је кроз ултраљубичасте зраке сунчеве светлости. Они нам помажу да створимо витамин Д из холестерола.

Витамин Ц

Још један витамин који помаже код суве коже је витамин Ц или аскорбинска киселина. Овај витамин који се у изобиљу налази у агрумима, парадајзу и зеленом лишц́у, помаже у производњи колагена и штити кожну баријеру од губитка воде.

Постоји више начина да својој кожи обезбедите витамине који су јој потребни

Ако патите од суве коже, постоји много начина на које можете укључити витамине у свој режим неге. Поред горе наведених намирница, витамини се такође могу апсорбовати у кожу употребом локалних супстанци као што су креме и серуми. Многи брендови укључују ове витамине у своје формуле лосиона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas