Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

10 ствари које не би требало да СИПАТЕ У СУДОПЕРУ

Већина водовода у кућама је ван видокруга, испод лавабоа или иза зидова, али о овим цевима треба водити рачуна.

1669239838_3ad3f0f3e3633e4a843ffb8cdced006562f80bf5.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Одређени предмети бачени у канализацију могу повећати загађење и поправке водовода, као што су маст, отпад за мачке који се може испирати, папирни пешкири и талог од кафе.

Прочитајте још: Спречите БРЗО НАКУПЉАЊЕ ПРАШИНЕ У ДОМУ: Направите спреј од састојака које већ имате у кући (РЕЦЕПТ)

Судопер је стално рангиран као једно од најпрљавијих места у вашем дому.  Како оно што испустите у одвод утиче и на водовод у вашем дому и на животну средину, важно је разумети како ваша канализација функционише и како да смањите штету на својој имовини и животној средини.

Ове циљеве можете постићи тако што никада не убацујете у судопер доле наведене ставке. И можете смањити свој финансијски ризик јер поправке водовода могу бити скупе.

Прочитајте још: Сјајан ТРИК: Ево како да вам се макароне и пиринач не залепе током кувања

Маст - Маст се лепи на унутрашњост канализационих цеви како у вашем дому тако и споља. Временом може зачепити целу цев. Уместо тога, остружите га у смеће.

Љуска јајета - Љуска јајета се састоји од тврде спољне љуске и танког, мембранског унутрашњег слоја. Превише је тврд за сечива дробилице, што скраћује укупан век трајања уређаја.

Талог кафе – неће оштетити млин и може помоћи у апсорпцији мириса, али се накупља у вашим цевима и повећава ризик од зачепљења одвода. Талог од кафе је одличан додатак вашем компосту.

Прочитајте још: Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Теста – Намирнице као што су тестенина и пиринач настављају да се шире док упијају остатке воде у одлагачу отпада и одводним цевима. Паста се често прави од гриза, који постаје лепљив и лако спаја цеви.

Брашно – Да ли сте мешали брашно и воду? На тај начин ствара се лепак који се лепи за зидове одводних цеви и хвата све мале комадиће отпада на путу. Ово је у суштини проблем са којим се округ Медисон суочава након што је градска компанија за производњу кекса уклонила тест.

Етикете на храни – Не бисте помислили да користите судопер да бисте се решили листе за куповину, али етикете на храни често падају када перете воће и поврће.

Прочитајте још: Њих треба да имате у радном окружењу: Биљке које ублажавају напетост и стрес

Папирни производи - Тоалетни папир је дизајниран да се на крају распадне у води. Остали производи од папира се не растварају након што их баците у тоалет или након што их баците у млин умиваоника. Предмети као што су папирни пешкири, производи за женску хигијену и памучне куглице треба одложити у смеће.

Боје и средства за чишћење – Иако су ови производи у течном облику, повећавају ризик од зачепљења канализације и загађују животну средину. Ваш град може имати различите захтеве за латекс и уљане боје, па је важно да добијете ове информације од своје општине.

Лекови – Има смисла испустити лекове којима је истекао рок трајања или неискоришћене лекове у тоалет или их проћи кроз ђубре, али студије показују да се многи од ових лекова не уклањају у локалним постројењима за пречишћавање отпадних вода и затим испуштају у животну средину.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas