Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ БОНТОН

Шта ви БАЦАТЕ У ОДВОДЕ? Ево који отпад никако не сме отићи у наше цеви

Сигурно сте се запитали зашто неко сматра да је течни отпад подједнак проблем као и тврди, крути отпад када имамо одводе у судопери, умиваонику, тоалет шољи...

1602190736_odvod.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Течни отпад након кувања, пржења, потирања или чишћења не сме бити једноставно пуштен низ цеви одвода! Прво, овакав отпад може нанети много штете, како цевима, тако и околини, а као друго - свако од нас сноси одговорност за оно што баца и пушта низ цеви.

Прочитајте још: Морнарско плава и тапете за стварање ЕЛЕГАНТНОГ ДОМА

Масноће и уља могу зачепити одводе, али уједно бити врло штетни за даљи процес  прочишћавања воде. Канализациони системи широм света  диљем свијета и даљ и савршени, а овај систем посебно је слаб у нашој земљи што узрокује изливање овог садржаја на улице, у дворишта или подруме стамбених зграда. 

Прочитајте још: Три добитне комбинације: Како најбоље носити САКО СА ФАРМЕРКАМА И ПАНТАЛОНАМА (ФОТО)

Светска организација Watership Environment Foundation упозорава на главне састојке који никако не смеју бити сасути у одводе, чак ни када су помешани са великом количином воде. То су следећи течни састојци:

Прочитајте још: УЖИВАЈТЕ у јесењој ЧАРОЛИЈИ: Украсите БУНДЕВАМА, бршљеном и орасима врата, БАЛКОН или врт (ФОТО)

  1. Масноћу и сало
  2. Кухињско уље
  3. Маслац и маргарин
  4. Остатке хране
  5. Сосеве
  6. Млечне производе
  7. Масноћу се лепи за цеви одвода (

Заправо, токком времена масноћа се само накупља и на крају зачепљује цеви. Детерџенти и остала хемијска средства која наводно разбијају масноћу нису савршено делотворна.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

Уместо да их сипамо у одводе, стручњаци саветују да масноћу и остатке хране са посуђа, решетки за роштиљ и преосталих кућних апарата истружемо у лименке или канте за смеће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas