· · Коментари: 0
ЕНЕРГИЈА ДОМА

6 ФЕНГ ШУИ принципа за уређење дома: Допустите да добра енергија слободно циркулише и донесе вам ИЗОБИЉЕ

Према Фенг Шуи принципима, неке промене у распореду и декорисању вашег дома, могу учинити ваш живот мање стресним, и донети вам срећу

1668603606_shutterstock_Feng-shui.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Добро је познато да сваки предмет има своју енергију, а постављањем на право место, његово дејство се удвостручује. Такође, постављање ствари на погрешна места, може заблокирати проток енергије, па ваш живот може стагнирати на неком од поља: љубави, здравља или новца, а да ви и не знате зашто.
Представљамо вам неколико савета, који ће вам помоћи да уредите и украсите свој дом у складу са Фенг Шуи стандардима, како битсе били срећнији:

1. Пожелите добродошлицу срећи, вратима

Сва врата у кући треба да раде глатко. Врата не би требало да праве буку приликом отварања и затварања, нити смеју да шкрипе.Она треба да се неометано широм отварају, не сме бити објеката око њих који ће их блокирати. Врата која добро раде доносе срећу у дом. Сломљена и заглављена- стварају препреке које стоје на путу среће. Ако нека ваша врата не раде глатко, онда их поправите како би отворили пут срећи

Прочитајте још: У којим ситуацијама је ЋУТАЊЕ НАЈБОЉА ОПЦИЈА? Психолошкиња и психотерапеуткиња објашњава када је боље држати језик за зубима

2. Истакните важне ствари

Можете прикупити предмете који чине да се осећате срећним када их гледате. На пример: можете ставити сувенир или слику са неког драгог путовања, које у вама буде лепе осећаје; можете поставити трофеје на видљиво место у вашој кући или соби. Поставите разне ствари које су вашој души важне, у просторијама које често посећујете. 

3. Сунчева светлост и боје у кући 

Омогућите сунчевој светлости да што више уђе у собу, и држите завесе отворене. Сунчева светлост производи позитивну енергију, а за постизање још више добре енергије, можете поред завеса ставити звончиће, висеће шкољке, цвеће и друге декоративне предмете. Обратите пажњу на боју зидова, и боје које доминирају у кући. Јан боје у које спадају- жута и наранџаста су два најбоља примера. Ове боје доносе ентузијазам, концентрацију, и радост у ваш живот. Такође, зелена, светло плава, бела и све боје дрвета, делују веома позитивно.

4. Огледала

Будите опрезни када су огледала у питању! Немојте стављати огледала окренута ка улазним вратима, или ка кревету на ком спавате, јер по овом учењу сву енергију избацујете из куће, јер се одбија о огледало. Веома је важно да не буде окренуто ка кревету, уколико верујете у присуство злих сила.

Прочитајте још: Важна је БОЈА ОТИРАЧА: Ево шта значе црвена и зелена и када можемо да бирамо црну

5. Енергија новца

Можете на видно место у дневној соби поставити жабу са златним новчићима. Фенг пуи жабица је популарни симбол, који у дому привлачи повећање прихода и одбија негативну енергију. Она је симбол енергије обиља.

6. Уклоните препреке за слободан проток позитивне енергије

Нагомилавање ствари ствара баријере које ометају проток позитивне енергије. Зато морате избацити бескорисне ствари, посебно ако их чувате испод вашег кревета, и одложити их на друго место. Очистите своје ормаре и оставите довољно слободног простора на свакој прегради. Пуно украса и непотребних ствари осим што чине дом неуредним, могу вас учинити да се осећате оптерећено и летаргично. 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.