Oglas
· · Komentari: 0
ENERGIJA DOMA

6 FENG ŠUI principa za uređenje doma: Dopustite da dobra energija slobodno cirkuliše i donese vam IZOBILJE

Prema Feng Šui principima, neke promene u rasporedu i dekorisanju vašeg doma, mogu učiniti vaš život manje stresnim, i doneti vam sreću

1668603606_shutterstock_Feng-shui.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Dobro je poznato da svaki predmet ima svoju energiju, a postavljanjem na pravo mesto, njegovo dejstvo se udvostručuje. Takođe, postavljanje stvari na pogrešna mesta, može zablokirati protok energije, pa vaš život može stagnirati na nekom od polja: ljubavi, zdravlja ili novca, a da vi i ne znate zašto.
Predstavljamo vam nekoliko saveta, koji će vam pomoći da uredite i ukrasite svoj dom u skladu sa Feng Šui standardima, kako bitse bili srećniji:

1. Poželite dobrodošlicu sreći, vratima

Sva vrata u kući treba da rade glatko. Vrata ne bi trebalo da prave buku prilikom otvaranja i zatvaranja, niti smeju da škripe.Ona treba da se neometano širom otvaraju, ne sme biti objekata oko njih koji će ih blokirati. Vrata koja dobro rade donose sreću u dom. Slomljena i zaglavljena- stvaraju prepreke koje stoje na putu sreće. Ako neka vaša vrata ne rade glatko, onda ih popravite kako bi otvorili put sreći

Pročitajte još: U kojim situacijama je ĆUTANJE NAJBOLJA OPCIJA? Psihološkinja i psihoterapeutkinja objašnjava kada je bolje držati jezik za zubima

2. Istaknite važne stvari

Možete prikupiti predmete koji čine da se osećate srećnim kada ih gledate. Na primer: možete staviti suvenir ili sliku sa nekog dragog putovanja, koje u vama bude lepe osećaje; možete postaviti trofeje na vidljivo mesto u vašoj kući ili sobi. Postavite razne stvari koje su vašoj duši važne, u prostorijama koje često posećujete. 

3. Sunčeva svetlost i boje u kući 

Omogućite sunčevoj svetlosti da što više uđe u sobu, i držite zavese otvorene. Sunčeva svetlost proizvodi pozitivnu energiju, a za postizanje još više dobre energije, možete pored zavesa staviti zvončiće, viseće školjke, cveće i druge dekorativne predmete. Obratite pažnju na boju zidova, i boje koje dominiraju u kući. Jan boje u koje spadaju- žuta i narandžasta su dva najbolja primera. Ove boje donose entuzijazam, koncentraciju, i radost u vaš život. Takođe, zelena, svetlo plava, bela i sve boje drveta, deluju veoma pozitivno.

4. Ogledala

Budite oprezni kada su ogledala u pitanju! Nemojte stavljati ogledala okrenuta ka ulaznim vratima, ili ka krevetu na kom spavate, jer po ovom učenju svu energiju izbacujete iz kuće, jer se odbija o ogledalo. Veoma je važno da ne bude okrenuto ka krevetu, ukoliko verujete u prisustvo zlih sila.

Pročitajte još: Važna je BOJA OTIRAČA: Evo šta znače crvena i zelena i kada možemo da biramo crnu

5. Energija novca

Možete na vidno mesto u dnevnoj sobi postaviti žabu sa zlatnim novčićima. Feng pui žabica je popularni simbol, koji u domu privlači povećanje prihoda i odbija negativnu energiju. Ona je simbol energije obilja.

6. Uklonite prepreke za slobodan protok pozitivne energije

Nagomilavanje stvari stvara barijere koje ometaju protok pozitivne energije. Zato morate izbaciti beskorisne stvari, posebno ako ih čuvate ispod vašeg kreveta, i odložiti ih na drugo mesto. Očistite svoje ormare i ostavite dovoljno slobodnog prostora na svakoj pregradi. Puno ukrasa i nepotrebnih stvari osim što čine dom neurednim, mogu vas učiniti da se osećate opterećeno i letargično. 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas