Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућне биљке

ЧЕТИРИ БИЉКЕ које треба да имате у кући: Сматра се да позитивно утичу на КВАЛИТЕТ СНА

Размислите да у Вашем дому направите места за ове чудесне биљке.

1644396994_flower-gb86489ef9_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Без сваке сумње бар једанпут смо се превртали по кревету и никако нисмо могли да заспимо. Ако вас несаница чешће мучи, постоје биљке које имају смирујући ефекат и које би требало да имате у својој соби како бисте направили угоднију и бољу атмосферу за спавање.

1. Алое вера

Оно што је главна предност алое јесте да се она врло лако гаји и одржава. Осим што је незаобилазан састојак препарата за кожу, она је и сјајан избор за ваш дом. Наиме, алое вера отпушта више кисеоника током ноћи што побољшава квалитет ваздуха у просторији у којој спавате.

Фото: Пинтерест

Прочитајте још: Верује се да привлачи ПОТОМСТВО: Ево зашто је још ФИКУС најбоља биљка за породични дом

2. Лаванда

Мирис лаванде обожавамо и уз то он има умирујући ефекат. Истраживање спроведено 2008. године доказало је да мирис лаванде помаже бебама у смиривању њихове раздражљивости и бржем тоњену у сан.  Осим биљке, можете користити и лавандино уље.

Фото: Пинтерест

3. Зелени љиљан

Баш као и алое вера и зелени љиљан се лако гаји и одржава јер успева у различитим условима. Зелени љиљан је један од најбољих природних пречишћивача ваздуха. Уз то, одликује се фантастичним антимикробним и антибактеријским својствима.

Прочитајте још: Како уредити РАДНИ СТО? Важна је позиција, материјал, али и предмети који се налазе на њему

4. Сабљица (свекрвин језик)

Ни ова биљка пореклом из Африке, није тешка за одржавање. Током лета пожељно је заливање ове биљке два до три пута месечно, док током хладнијег времена заливање готово да није потребно. Као и претходне биљке, и она је одличан пречишћивач ваздуха - ефикасно апсорбује токсичне материје из ваздуха и претвара их у чист кисеоник. Верује се и да ова биљка доноси срећу.

фото: Пинтерест

  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas