Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Четири боје су најгори избор за спаваћу собу: Могу да смање могућност да брзо заспимо

Када се осец́ате смирено и задовољно, вец́а је вероватноц́а да ц́ете брзо да заспите и да нећете да имате проблема са спавањем

1662130142_8a67449831ad722ad9bec4ac369e4186312cf930.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

На ово може да утиче и сам енеријер просторије у којој спавате, а боје су, према дизајнерима ентеријера, кључне.

Стручњаци за психологију боја открили су да нас неке боје опуштају, док друге изазивају да се осец́амо будно.

Прочитајте још: Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију

- Најбоље боје за спавање су плава, жута, зелена, свиа, наранџаста и розе. Ове боје смањују стрес и смирују нервни систем. Покушајте да се држите неутралних или пастелних нијанси за меку, пријатну атмосферу. Једна од најбољих боја спавац́е собе је плава јер је повезана са смиреношц́у и опуштањем - каже Геофф МцКиннен, сертификовани стручњак за проблеме са спавањем, за Тхе Сун.

Супротно овим бојама постоје и оне које могу негативно да утичу на брзе могућности да заспимо.

- Насупрот томе, црвена соба стимулише мозак и производи више кортизола, што доводи до лошег квалитета сна. Мекше нијансе жуте стварају мирно окружење јер пригушени тон имитира сунце. Меке жуте боје ублажавају стрес и подстичу спокој, тако да можете мирно да спавате. Светлије нијансе подижу енергију и треба их избегавати. Зелена боја је још један одличан избор боја за опуштање.

Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА

Он даље објашњава да су љубичаста, сива, браон и црвена најгоре боје за спавање. Сива и смеђа подстичу негативне емоције, док љубичаста и црвена подстичу будност.

- Светлољубичаста није добар избор за спавац́у собу јер има црвенкасте подтонове, повец́ава ниво енергије и држи вас будним, али мекше љубичасте нијансе могу да повећају поспаност. Ако ипак желите љубичасту боју у својој спаваћој соби покушајте да изаберете пригушенији тон, попут лаванде, због њених хладних нијанси - саветује стручњак, преноси Тхе Сун.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas