· · Коментари: 0
ентеријер

Девет предмета у СПАВАЋОЈ СОБИ који доносе срећу и успех према ФЕНГ ШУИЈУ

Фенг шуи је кинеска вштина живљења и уређења простора стара више од 6.000 година, према којој у свој живот можемо да пизовемо позитивну животну силу ако правилно уредимо свој дом.

1609928794_Depositphotos_158926690_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Правила Фенг шуија кажу да је једна од најважнијих просторија у дому спаваћа соба јер она садржи нашу личну енергију. Ако наша спаваћа соба има нестабилну, слабу или негативну енергију, то ће се одразити на наш лични живот и везе.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Енергију собе и живота можете да излечите уношењем девет предмета у спаваћу собу. Зашто баш девет? Зато што је то повољан број који симболизује транзицију, прелаз у нешто боље, нови почетак.

Кревет максималне величине 200x150 цм

Тканина за покривање електричних уређаја
Ако у соби имате електричне уређаје попут компјутера или телевизора, пре спавања прекријте их природном тканином неутралне боје јер се на тај начин одвајате од енергије која негативно утиче на ваш сан.

Избегавајте такозване "кинг сизе" кревете тј. мадраце јер они уносе раздор и размирице у спаваћу собу. На тако великом кревету одвојени сте од партнера и смањујете заједништво.

Дифузер за етерична уља

Осим што дивно миришу, етерична уља имају исцелитељска својства и опуштају нас након напорног дана. Изаберите уље које вам најбоље одговара, али обавезно пробајте етерично уље лаванде и кедровине, које се препоручује за спаваћу собу.

Етерична уља ће вас опустити након напорног дана!

Црни турмалин и чисти кварц

Ова два минерала заједно пружају баланс и заштиту. Црни турмалин вас приземљује, чисти собу од електромагнетских сила које утичу на наш сан и здравље, истиче архитекта и стручњак за Фенг шуи Ањи Чо за МБГ. У четири угла собе потребно је ставити црни турмалин, а чисти кварц на средину собе.

Фото: Депосит

Прочитајте још: НЕОПХОДАН комад намештаја, а налази се свуда: У дневној, спаваћој, купатилу...

Два ноћна ормарића

Не морају да буду једнаки, али свакако би требало да имате два без обзира на то да ли имате партнера или не. Важно је имати такав слободан простор поред главе јер тако одашиљете своју жељу за стварањем уравнотеженог партнерства, тренутног или оног будућег.

Зелена биљка
Унеће обнављајућу енергију у ваш простор. Биљке су тихи исцелитељи нашег тела и духа који с нама деле своју добру енергију. Стварају кисеоник и уклањају штетне ствари из ваздуха.

Црни дневник или бележница и црвена оловка

Бележењем својих мисли и обавеза стварате ред у животу, а записивање снова инспирисаће вас на позитивне помаке у свакодневици.

Црна боја симболизује знање и мудрост, а црвена вас штити и буди мисли.

Два комада розе кварца

Привући ће љубав у ваш дом, подстичу емотивно здравље, поверење и хармонију у љубавном животу.

Фото: Депосит

Прочитајте још: За растерећенији почетак године: Ове ствари обавезно избаците из куће

Цветна есенција

Кад се осећате лоше, нанесите мало цветне есенције по сопственом избору на надланице или врат. Мирис и енергија цвећа ће вас умирити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.