· · Коментари: 0
НАМЕШТАЈ

НЕОПХОДАН комад намештаја, а налази се свуда: У дневној, спаваћој, купатилу...

Фотеља може да улепша и освежи сваки простор, а важи за један од најкориснијих комада намештаја.

1606148354_Depositphotos_22307087_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Крилатица “Где год нађеш згодно место фотељу постави” могла би да помогне свима који се ових дана питају како да преуреде животни простор, јер је, према важећим трендовима за уређење ентеријера, овај комад намештаја постао неопходан у сваком дому.

Прочитајте још: Трик који ће ОСВЕЖИТИ ваше ЈАСТУКЕ: Биће чисти и мирисни

У библиотеци!
Потпуно другачију намену добиће простор ако је ставите близу библиотеке, са лампом која обасјава кутак - моћи ћете сате да проводите у њој, задубљени у омиљено штиво.

Било да је мека, удобна, велика или мања, од тврђег материјала, модерног или старинског дизајна, фотеља се више не доживљава само као део намештаја на ком седе гости када нам дођу у посету или старији чланови породице док читају новине.

Ненаметљиво је постала центар засебно уређеног простора, који не мора бити већи од неколико квадратних метара да би формирао визуелно наглашени и издвојени део вашег дома.

Постала је центар уређеног простора са стилом.

Ако фотељу поставите у ћошак, поред прозора, уз који се налази мекани тепих, а уз њу ставите нижи сточић, добићете савршено удобно место за уживање у топлом чају или кафи.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Одлична и у спаваћој за одлагање гардеробе Фото: Депозит

Ништа не смета ни ако се одлучите за минималистички стил и поред омиљене фотеље ставите само саксију са цвећем или је поставите насред собе и користите као радни сто, односно столицу. Дубоко заваљени у њу, правих леђа, са лап-топом у крилу, заиста ћете се осећати као за радним столом. Уз то, што већа фотеља, то већи избор њене намене.

Корисне у купатилу, неопходне у спаваћој...
Огромне фотеље
Има их толико великих да се у њима комотно можете цели сместити, евентуално допуштајући само стопалима да висе преко наслона, па вам неће бити неопходан двосед.

Немојте се изненадити ако фотељу видите и у нечијој спаваћој соби. Њени власници су је, највероватније, ставили баш ту да би преко ње пребацили ћебе или бадемантил, те тако умотани седели пре спавања или одмах по буђењу, са својим мислима под окриљем сна, или, чешће, са мобилним телефоном у руци.

Прочитајте још: ОВАЈ СТИЛ уређења дома је непревазиђен, а једна БОЈА му даје лични печат (ФОТО)

Још необичнија сценографија за ову својеврсну краљицу столица је купатило, у ком се она може истаћи раме уз раме са кадом и лавабоом. Намена јој је тада једноставна - на њој поседите док мажете тело после купања, или се на други начин негујете након изласка из топле воде.

Такође, можете је искористити и као згодно место за седење док се ваше дете само купа, подстичући га на тај начин у осамостаљивању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.