Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ СХУИ правила за бирање слика: Које не качити изнад кревета, а које можемо да поставимо код улаза у дом

Слике се називају "брзи фенг шуи" (или "брза равнотежа"). Уз помоћ слика, најлакше је нормализовати енергију у кући, уравнотежити је тако да се нигде не зауставља, не стагнира.

1638370189_shutterstock_1656451228.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дом је друго тело човека и све у њему треба да буде складно уређено. Слике које одаберете за свој дом могу у великој мери утицати на то каква ће енергија преовладати. Морате бити посебно пажљиви када бирате слике за спаваћу собу и кухињу. На местима где спавамо и једемо све треба да буде испуњено позитивном енергијом. Специјалиста за фенг шуи говори о основним правилима која морате знати како би слике у кући биле корисне и не би штетиле животу и благостању.

Фенг схуи правила за слике у дому

Не делите целу слику

Сада је веома модерно делити цртеж - направити, на пример, триптих. Ни у ком случају то не би требало да радите. Триптих је прихватљив ако се ради о три комплетне слике обједињене једном темом. Разбијање једне слике на комаде је веома непожељно. На пример, гранчица цветова трешње је позитивна и добра слика, али ако се пресече на три дела, хармонија се губи.

Прочитајте још: Да 2022. година буде ПУНА БЛАГОСТАЊА: Ево како да окитите новогодишњу јелку по ФЕНГ СХУИ-ју

Шта не би требало да буде изнад кревета?

У сну сте апсолутно опуштени, а све слике и симболи продиру у вас, доносећи или корист или штету. Ни у ком случају не би требало да окачите слике воде изнас узглавља кревета, јер ће то "опрати" све ваше љубавне односе. Осим тога, вода је издаја. Такође је неопходно осигурати да нема спојених линија тапета на подручју изнад узглавља. Ако сте поставили слику цвећа изнад узглавља кревета, онда би требало да буду два цвета у првом плану. Ако су на слици три цвета једнаке величине, то ће створити слику „треће, сувишне особе“ - некога ко може да се умеша у ваш однос.

Ослободите се слика са појединачним ликовима

Појединачни симболи који преовладавају на слици су искључиво јин енергија. На пример, окачили сте слику, а она приказује усамљено полусуво дрво на литици - ово је јин. Сам знак није баш добар, може нанети штету. Слике са јанг енергијом такође треба избегавати. На пример, слике путева или мостова дуж којих се крећу велики токови аутомобила, погледи на велике градове - ово је јанг.

"Слике раста" ће помоћи у односима

За побољшање односа између мушкарца и жене, као и за оне који желе срећу, погодне су такозване "слике раста". Слике треба да буду испуњене снагом оживљавања - на пример, пролећне сцене, сунчане, сочне. Птице долазе, природа оживљава, све цвета. Ово даје набој, прилив снаге. Најбоље је избегавати слике са досадним јесењим призорима, на којима видимо опало лишће, тупост и меланхолију.

Слике за собе са прозорима који гледају на раскрсницу

Вредно је водити рачуна о одабиру слика ако имате угаоне станове или прозоре собе који гледају на раскрсницу. Снажан утицај простора споља мора се неутралисати. Можете окачити слику која носи промену енергије - на пример, са погледом на прелеп водопад. Ова слика ће "испрати" негативне информације (међутим, запамтите да ово решење није погодно за спаваћу собу). За угаоне собе (укључујући спаваће собе), слике ружа, божура и лотоса биће повољне. Традиционално, ове слике се сматрају симболима здравља и равнотеже.

Опрез са оригиналним сликама

Морате бити опрезни са оригиналним сликама и оригиналима. Боље их је ставити у великим просторима, у посебним просторијама или у великим ходницима. Ако су то мале просторије у којима сте често, боље је да окачите копије слика, ако баш желите ово платно. Није познато какву је енергију уметник имао када је сликао слику, па је боље да се заштитите.

Бирајте "лагане" слике

Ланци продавница кућног намештаја сада нуде широк избор јефтиних и лаганих слика које се могу користити за балансирање простора.

Прочитајте још: 7 собних биљака које ПРИВЛАЧЕ ЉУБАВ И СРЕЋУ: Да би радило, ОВО ДРВЦЕ треба да уплетете неколико пута!

Пронађите право место за савремену уметност

Будите опрезни са савременом уметношћу. Неразумљиве слике, експерименти са облицима и бојама понекад носе разорну моћ. Ако у кући окачите слике које је тешко разумети и перципирати, онда је боље да их поставите, на пример, у канцеларију.

Не постављајте слике мртвих људи код куће

Ако је човек отишао у други свет, није неопходно да његове фотографије заузимају превише простора међу живима. Фотографије и слике покојника, било да су рођаци или познате личности (научници, писци, уметници), носе негативну енергију.

Слике за финансијско благостање

Све што је у вези са новцем припада елементу дрвета, па су дрвеће и биљке погодне за дом. Поред тога, морате водити рачуна о симболима великог прилива - то укључује слике водопада и других водених елемената, укључујући слике са рибама. Главна ствар је да правилно поставите слике са водом. Најбоље место за њих је у источном делу куће.

Подручје предњих врата

Не можемо занемарити иконе и слике светаца ако желимо да обезбедимо свој дом. Изнад врата, на пример, можете окачити икону свеца који штити ваш дом.

Важни су и оквири и рамови

Многи људи не обраћају пажњу на оквир - ово је погрешно. Напукли или олабављени оквири негативно утичу на укупну енергију дома.  

Правила са огледалима

Морате бити веома опрезни у погледу постављања огледала у кући. Недавно је постало модерно креирати стаклене мозаике у унутрашњости куће са посебним ефектом сломљеног огледала - то јест, када се користе различити неуједначени комади огледала: оштри и фракциони. Ово је веома лоше са становишта фенг шуија. Оштре линије, празнине, пукотине ће изазвати свађе и раздвајања. Важно је осигурати да нема огледала насупрот улазних врата. Ни један комад улазних врата не би требало да се огледа у огледалу, иначе неће бити новца.  

Огледало је могуће поставити у спаваћу собу само ако се особа која спава у њој барем делимично не одражава. Такође, одустаните од огледала на плафону изнад кревета.

Требало би да вам се допадају слике!

Главно правило је, ако вас нешто збуњује на слици, ако вам се нешто не свиђе, немојте то качити у кући. Често се дешава да вам је слику поклонио неко вама близак, а ви, не желећи да увредите ову особу, дате његовом поклону скоро најбоље место у кући. Ако вам се слика не свиђа, ако изазива непријатне емоције, ни у ком случају је не качите. Морате веровати својој интуицији и осећањима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas