· · Коментари: 0
ЕНТЕРИЈЕР

Футуристички стил је следећи тренд уређења: Стан попут филма "Одисеја у свемиру"!

Зашто обично кад може необично? Модерни ентеријери заиста тако и делују, сачињени од намештаја крајње необичних форми, које нагињу ка футуризму.

1619157974_Depositphotos_7867299_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Зашто обично кад може необично? Уколико вам је близак овакав начин размишљања, верујемо да желите да се огледа и у избору намештаја у вашем дому. Срећом, исто резонују и дизајнери, па модерни ентеријери заиста тако и делују, сачињени од намештаја крајње необичних форми, које нагињу ка футуризму.

Прочитајте још: Тегле, кактуси, бохо јастучићи...Пустите машти на вољу и направите најлепшу ТЕРАСУ у крају (ФОТО)

Што и не би, када је свеопшти тренд у дизајну, од аутомобила до гардеробе, закорачио у том правцу.

А, ретро стил?
То не значи да ретро стил одлази у заборав, већ да се на тај начин, у изгледу намештаја дочарана прошлост успешно може комбиновати са будућношћу. Јер овакав намештај уклапа се у сваку “сценографију” вашег дома.

Фотеље јајастог облика, мање или веће, без ногара, одају утисак као да лебде у простору, а удубност им том приликом није нарушена. Свакако, оне од коже и штофа пријатније су за седење од пластичних, које су, пак, ефектније.

Фотеље попут јаја или ногаре попут камперских столица!

Прочитајте још: Open space и кухињско ОСТРВО су одличан избор, али само уз један УСЛОВ

Уосталом, ако пожелите да дуже боравите на њима, увек можете ставити меко јастуче на седални или леђни део. Има их и оштрих форми, са ногарима налик оним код камперских столица, на расклапање, са седалним и леђним делом од другог материјала и боје, или жичано мрежастих, на којима контраст чини меко крзно.

Необичне форме Фото: Депозит

Столови могу да изгледају попут летећег тањира, са шупљикавим, лоптастим ослонцем, и овалним горњим делом, често провидним, сачињеним од стакла.

Прочитајте још: Промените КАРАКТЕР дома: Потребна вам је трака, мало фарбе и - БЕЛА ВРАТА (ВИДЕО)

Популарни су, а и лако уклопиви у остатак ентеријера, и они шупљи, празни у средини, направљени само од ивица у облику правоугаоника. Оваква врста празнине занимљиво делује и на поптпуно празним и отвореним сточићима са огледалом, али и на фотељама које изгледају буквално као половина кокосовог ораха, у чијем се удубљењу седи.

Фотеље попут кокосовог ораха и лего коцки!

Полице могу настати од кривудавих облика и материјала по жељи, слободних су форми, а једно од оригиналнијих решења је она за књиге, у облику велике крошње, где је свака грана ослонац за неко од вашег омиљеног штива.

Прочитајте још: Више не морате да се претварате ГРАНДМИЛЕНИЈАЛ стил уређења освојио је свет (ФОТО)

Кревети или гарнитуре за седење изгледају као да су направљени од лего коцки, односно састоје се из више делова и облика. Боје су махом пастелне и светле, а ако се појави и нека тамнија, пожељно је да у њеној близини буде неки комад намештаја нежније нијансе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.