· · Komentari: 0
ENTERIJER

Futuristički stil je sledeći trend uređenja: Stan poput filma "Odiseja u svemiru"!

Zašto obično kad može neobično? Moderni enterijeri zaista tako i deluju, sačinjeni od nameštaja krajnje neobičnih formi, koje naginju ka futurizmu.

1619157974_Depositphotos_7867299_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Zašto obično kad može neobično? Ukoliko vam je blizak ovakav način razmišljanja, verujemo da želite da se ogleda i u izboru nameštaja u vašem domu. Srećom, isto rezonuju i dizajneri, pa moderni enterijeri zaista tako i deluju, sačinjeni od nameštaja krajnje neobičnih formi, koje naginju ka futurizmu.

Pročitajte još: Tegle, kaktusi, boho jastučići...Pustite mašti na volju i napravite najlepšu TERASU u kraju (FOTO)

Što i ne bi, kada je sveopšti trend u dizajnu, od automobila do garderobe, zakoračio u tom pravcu.

A, retro stil?
To ne znači da retro stil odlazi u zaborav, već da se na taj način, u izgledu nameštaja dočarana prošlost uspešno može kombinovati sa budućnošću. Jer ovakav nameštaj uklapa se u svaku “scenografiju” vašeg doma.

Fotelje jajastog oblika, manje ili veće, bez nogara, odaju utisak kao da lebde u prostoru, a udubnost im tom prilikom nije narušena. Svakako, one od kože i štofa prijatnije su za sedenje od plastičnih, koje su, pak, efektnije.

Fotelje poput jaja ili nogare poput kamperskih stolica!

Pročitajte još: Open space i kuhinjsko OSTRVO su odličan izbor, ali samo uz jedan USLOV

Uostalom, ako poželite da duže boravite na njima, uvek možete staviti meko jastuče na sedalni ili leđni deo. Ima ih i oštrih formi, sa nogarima nalik onim kod kamperskih stolica, na rasklapanje, sa sedalnim i leđnim delom od drugog materijala i boje, ili žičano mrežastih, na kojima kontrast čini meko krzno.

Neobične forme Foto: Depozit

Stolovi mogu da izgledaju poput letećeg tanjira, sa šupljikavim, loptastim osloncem, i ovalnim gornjim delom, često providnim, sačinjenim od stakla.

Pročitajte još: Promenite KARAKTER doma: Potrebna vam je traka, malo farbe i - BELA VRATA (VIDEO)

Popularni su, a i lako uklopivi u ostatak enterijera, i oni šuplji, prazni u sredini, napravljeni samo od ivica u obliku pravougaonika. Ovakva vrsta praznine zanimljivo deluje i na poptpuno praznim i otvorenim stočićima sa ogledalom, ali i na foteljama koje izgledaju bukvalno kao polovina kokosovog oraha, u čijem se udubljenju sedi.

Fotelje poput kokosovog oraha i lego kocki!

Police mogu nastati od krivudavih oblika i materijala po želji, slobodnih su formi, a jedno od originalnijih rešenja je ona za knjige, u obliku velike krošnje, gde je svaka grana oslonac za neko od vašeg omiljenog štiva.

Pročitajte još: Više ne morate da se pretvarate GRANDMILENIJAL stil uređenja osvojio je svet (FOTO)

Kreveti ili garniture za sedenje izgledaju kao da su napravljeni od lego kocki, odnosno sastoje se iz više delova i oblika. Boje su mahom pastelne i svetle, a ako se pojavi i neka tamnija, poželjno je da u njenoj blizini bude neki komad nameštaja nežnije nijanse.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.