Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИМБОЛ

ХВАТАЧ СНОВА: Заштитни талисман, који је више од украса у дому. Откривамо вам његово ЗНАЧЕЊЕ

По неким предањима, и добри и лоши снови испуњавају ваздух док ноћу спавате, ево зашто је добро имати овај симбол изнад узглавља

1668605766_shutterstock_Hvatac-snova-naslovna.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Веровања која су проткана кроз симболку хватача снова, потичу из културе Индијанаца.
Овај заштитни талисман може се пронаћи у различитим величинама, и служи да штити од кошмара и ружних снова. Обично се користи за малу децу, и виси изнад њихове колевке или креветића.
Међутим, обзиром на своју декоративност, нашао је ширу примену, па га данас можемо видети као украс у многим домовима. 

Фото: Схуттерстоцк

Индијанци су веровали да и добри и лоши снови испуњавају ваздух ноћу. Хватач снова наводно делује као паукова
мрежа, тако што 'улови' ружне снове, допуштајући лепим да прођу као кроз филтер.

Прочитајте још: Сањали сте да се УДАЈЕТЕ? За снове о венчању везује се НЕКОЛИКО ТУМАЧЕЊА

По предањима, лоши снови који су ту заробљени, униште се од сунчеве светлости ујутру када допру до талисмана, а лепи снови 'спусте' се нежно преко пераца која висе, и дођу до особе која ту спава. 
Хватачи снова још симболизују и амајлију која пружа заштиту од било ког лошег утицаја, не само од лоших снова.
Кружна основа симболизује мајку Земљу, и све што представља живот.

Такође, облик круга представља непрестани ток енергије живота, где нема почетка ни краја. 
 

Прочитајте још: Шта значе СНОВИ о падању? Некада се веровало да предсказују СМРТ, а данас имају нову симболику

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas