Oglas
· · Komentari: 0
SIMBOL

HVATAČ SNOVA: Zaštitni talisman, koji je više od ukrasa u domu. Otkrivamo vam njegovo ZNAČENJE

Po nekim predanjima, i dobri i loši snovi ispunjavaju vazduh dok noću spavate, evo zašto je dobro imati ovaj simbol iznad uzglavlja

1668605766_shutterstock_Hvatac-snova-naslovna.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Verovanja koja su protkana kroz simbolku hvatača snova, potiču iz kulture Indijanaca.
Ovaj zaštitni talisman može se pronaći u različitim veličinama, i služi da štiti od košmara i ružnih snova. Obično se koristi za malu decu, i visi iznad njihove kolevke ili krevetića.
Međutim, obzirom na svoju dekorativnost, našao je širu primenu, pa ga danas možemo videti kao ukras u mnogim domovima. 

Foto: Shutterstock

Indijanci su verovali da i dobri i loši snovi ispunjavaju vazduh noću. Hvatač snova navodno deluje kao paukova
mreža, tako što 'ulovi' ružne snove, dopuštajući lepim da prođu kao kroz filter.

Pročitajte još: Sanjali ste da se UDAJETE? Za snove o venčanju vezuje se NEKOLIKO TUMAČENJA

Po predanjima, loši snovi koji su tu zarobljeni, unište se od sunčeve svetlosti ujutru kada dopru do talismana, a lepi snovi 'spuste' se nežno preko peraca koja vise, i dođu do osobe koja tu spava. 
Hvatači snova još simbolizuju i amajliju koja pruža zaštitu od bilo kog lošeg uticaja, ne samo od loših snova.
Kružna osnova simbolizuje majku Zemlju, i sve što predstavlja život.

Takođe, oblik kruga predstavlja neprestani tok energije života, gde nema početka ni kraja. 
 

Pročitajte još: Šta znače SNOVI o padanju? Nekada se verovalo da predskazuju SMRT, a danas imaju novu simboliku

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas