Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИДЕАЛНО МЕСТО ЗА ЈЕЛКУ! Обавезно обратите поажњу на један детаљ

Било да бирате природну или вештачку јелку, ове године покушајте да је поставите у складу с Фенг шуи принципима.

1701961674_shutterstock_1917514262.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фенг шуи је уметност и наука уређења простора у складу са светом око нас. Ово је посебно важно током новогодишњих празника када своје домове испуњавамо новим бојама, облицима и аромама.

По Фенг шуију, јелка нас повезује са живим светом, па се сматра снажним симболом елемента дрвета. Поред тога, троугласти облик јелке се сматра елементом ватре, још више када је прекривена свећицама. Ако правилно поставите и окитите јелку можете осигурати просперитет на свим пољима у следећој години.

 

Где ставити јелку

Идеална локација за новогодишњу јелку је у области богатства, славе или породице у вашем дому, јер их подржавају дрво и ватра. Подручје богатства је простор у горњем левом углу вашег дома или у горњем левом углу било које собе. Подручје славних се налази преко пута ваших улазних врата. Троугласти облици смештени у овим областима побољшавају финансије, обиље и просперитет.

Понекад не можете да поставите јелку на савршено место, зато што се ту можда налази  остава, купатило, тераса или је простор закрчен намештајем. Ако морате да поставите новогодишњу јелку у другу Фенг шуи област у дому, ево неколико начина да уравнотежите енергију.

Ако лоцирате јелку у зони каријере, украсите га плавим светлима и украсима. И то обавезно са црним детаљима како бисте помогли да се енергија воде уравнотежи.

Ако се новогодишња јелка налази у зони деце или у зони важних познанстава, користите металне украсе. Ставите на јелку шљокице, бела светла и сребрне или златне украсне траке.

Ако је јелка смештена у зони љубави или у зони знања, користите много керамичких украса, жутих и црвених светала и црвене украсне траке. Прескочите шљокице и бела светла овде, јер вам не треба више метала.

Ако се јелка налази у зони уземљења вашег дома, ставите на њу пуно жутих и златних украсних трака. А на врх ставите јарко жуту звезду или анђела са златном косом.

 

Обратите пажњу!

Многи људи мисле да на јелку треба да ставе све украсе које имају (нарочито оне скупоцене), без обзира на то да ли им се и даље свиђају или не и да све то некако уклопе. Међутим, по Фенг шуију, ако желите да привучете срећу и изобље, на јелку треба да ставите само оне украсе који вам се јако допадају. Јелка треба да привуче нове срећне околности и позитивне људе у наш живот. Тако да сваке године треба додати и неке нове украсе и бацити неке старе.

Ове године на јелку обавезно ставите неке розе украсе (то је изузетно повољна боја за наредну годину). Испод јелке ставите неколико нарова (сомболизују изобиље и плодност) и фигурицу лотосовог цвета. Остале украсе бирајте према свом осећају. Ставите на јелку и око ње фигурице које вас асоцирају на оно што желите да вам се оствари у следећој години.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas