· · Коментари: 0

Јапански стручњаци откривају: ПЕТ ствари које морате избацивати редовно из куће

Ове ствари вам доносе неред, скупљају бактерије и доносе негативну енергију

1656180196_kenny-eliason-mGZX2MOPR-s-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Према мишљењу јапанских стручњака потребно је отарасити се одређених ствари или их замењивати сваке недеље. На тај начин дом ће нам бити чистији, а сматрају и да ће се то одразити и на наш ум. НА сваких 7 дана потребно је избацити или рециклирати следеће ствари:

1. Папир

За седам дана може се поприлично накупити папира попут новина, штампаног материјала, картонских кутија, флајера и сл. Рециклирајте непотребан папир: Јапанци сматрају да, ако у дому има доста непотребног папира, то испуњуава дом хаосом и лошом енергијом.

Прочитајте још: Очистите намештај уз помоћ ПОКЛОПЦА ЗА ШЕРПУ: Трик који ће вас одушевити (ВИДЕО)

2. Мале ствари које више немају сврху

Истрошене батерије, делови поломљених играчака, дугмад итд. само су еке од ствари које се накупљају у дому, а којих треба што пре да се решимо.  На недељном нивоу направите селекцију и избаците све оно што сматрате бескорисним и неупотребљивим.

3. Кухињски сунђери

Сунђери за прање судова су једна од најпрљавијих ствари у кући. На њима се накупља много бактерија, па их мењајте редовно новим.

4. Увело цвеће

Фенг схуи стручњаци сматрају да увеле биљке доносе лошу енергију. Све што је увело и беживотно избаците из куће. Замените осушено цвеће новим букетом који ће бити нови извор поyитивне енергије у дому.

Прочитајте још: Предмети у КУПАТИЛУ којих се морате ОТАРАСИТИ: Они су извори бактерија, а неки више нису здрави за употребу!

 

5. Празне бочице

Много људи има лошу навику да не баца истрошене бочице крема, парфема и других препарата. Али на тај начин само затрпавате простор и чините га неуредним. ГОмилање беспотребних ствари у дому блокира улазак позитивне енергије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.