Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сређен дом

Једноставни савети за уредан дом сваког дана: Треба да обратимо пажњу на шест ствари

Сигурно није лак задатак вратити се кући уморан са посла и препустити се чишћењу или провести цео викенд чистећи кућу.

1637241293_shutterstock_1562403751.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Знамо да једино што желите да радите већину времена када имате мало слободног простора јесте да легнете на кауч и уживате у омиљеној серији или књизи уз омиљене грицкалице.

Ако коначно успете да нађете оно мало снаге што вам је преостало да доведете у ред свој дом, послушајте 6 златних правила која ће вам помоћи да ваша кућа буде трајно сређена.

Рашчишћавање ствари

Истина је да без обзира колико је ваш дом уредан, увек ће изгледати неуредно ако не обавите темељно чишћење и не баците све ствари које вам више нису потребне. Направите прави ред у нереду и одвојите ствари које заузимају непотребан простор у вашем дому. Почетак изгледа тешко, али то је најважнији процес приликом сређивања дома.

Прочитајте још: Удахните нови живот намештају који сте наследили од БАКА И ДЕКА: Пет генијалних идеја које ће вас распаметити (ФОТО)

Сазнајте где припада свака ставка у вашем дому

Веома је важно да пронађете одређено место за смештај сваке ставке у вашем дому. Само на тај начин ће ваш дом увек изгледати уредно. Важно је запамтити да након сваке употребе морате вратити предмет који сте померили на исто место. Звучи досадно, али штеди вас накнадног сређивања.

Уклоните мале предмете са стола и ноћног ормарића

Други начин да имате уредан дом је да минимизирате мале ствари које могу бити на столовима и на ноћном ормарићу. Неки украси могу имати емотивну вредност за вас, али заузимају много простора без разлога. Дакле, ако имате хиљаде рамова, украсних предмета, свећа, добра је прилика да их сакријете или се опростите од њих једном заувек!

Убаците планирање у свој живот

Не, теоретски, већ практично. Планирање и организовање чине ваш живот лакшим. Јер ако ствари нису на свом месту, оне заврше на кухињском пулту. Али ако свако вече радите основне ствари, онда неће бити хаоса у кући.

Проведите 10 минута дневно сређујући свој дом

Можда се чини као мало времена, али ако га свакодневно посвећујете сређивању куће, видећете мала чуда која се дешавају око вас. Пробали смо и топло препоручујемо.

Прочитајте још: Очистите завесе и драперије ЈЕДНОСТАВНО И БРЗО

Фокусирајте се на купатило и кухињу

Две главне просторије куће, у којима готово увек влада лагана паника, су купатило и кухиња, па је добро да се фокусирате на њихово редовно чишћење како бисте нашли времена да се бавите остатком куће када за то имате времена.

Генерално, нема разлога за панику јер ниједан дом није увек савршен. Понекад ће изгледати савршено, а други пут ће бити мало нереда и добро је помирити се са том чињеницом!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas