Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ ДОМАЋИЦА

ЈЕДНОСТАВНО И ЛАКО: Како се ослободити непријатних мириса у кухињи?

Непријатни мириси у кухињи могу бити права гњаважа, али познавање неколико трикова може вам помоћи да их се лако решите.

1668943228_ce7f9880aa73b3c9ea8ee745a01f64fedc333a65.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Неколико корисних савета, мало добре воље и труда помоћи ће вам да решите све проблеме са непријатним мирисима у кухињи!

Прочитајте још: Важна правила приликом уређења ГАРСОЊЕРА: Обратите пажњу на то где одлажете ствари

Мирис јучерашње вечере још се осећа у ваздуху

Све што треба да урадите у овом случају је да у лонац са кључалом водом додате кору поморанџе и прстохват цимета и оставите да се крчка неколико минута. Затим искључите шпорет и сачекајте да се садржај лонца охлади. Овом методом, непријатан мирис са јучерашње вечере ће заувек испарити!

Лоши мириси из фрижидера

Први корак је идентификовање и уклањање извора лошег мириса. Ако је непријатна "арома" још увек у ваздуху, оставите отворено паковање соде бикарбоне у фрижидеру око 24 сата. Ако је мирис прејак, треба додати и зрна кафе и сачекати неколико дана.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Ако је мирис киселкаст, најбољи пријатељ ће вам бити активни угаљ или угаљ, који треба да сипате у тањир и оставите у фрижидеру неколико дана.

Ако кухиња мирише на дим било ког порекла

У том случају, сипајте мало сирћета у плитку посуду и сачекајте неколико сати да сирће упије лоше мирисе.

У случају загорелог млека

Само 10 секунди непажње може довести до бежећег млека, које мирише прилично непријатно. На срећу, постоји једно једноставно решење за овај проблем. Све што треба да урадите са прокуваним млеком је да га сипате у чисту посуду и прекријете кухињском крпом пресавијеном неколико пута.

Како се ослободити непријатних мириса из пластичних чинија?

Сода бикарбона, лимун и кафа у зрну могу помоћи да се отарасите лоших мириса из посуда за храну. Да бисте то урадили, исцедите један лимун и оперите посуђе лимуновим соком. Осим тога, посуђе можете "итрљати" кришком лимуна.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Након тога, сода бикарбона долази у помоћ, која се мора помешати са водом, а затим се добијени раствор наноси на површину посуде изнутра и сачекајте неколико дана. У одређеним случајевима, поступак се мора поновити. Када су у питању зрна кафе, само треба да ставите неколико зрна у шерпу и сачекате да упијају лоше мирисе.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas