Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да дом увек ПРЕЛЕПО МИРИШЕ: Примените неколико тактика

Стручњаци дају најбоља решења да ваш дом испуните нотама свежине, уклањајуц́и непријатне мирисе једном заувек.

1639126032_shutterstock_1526548829.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мирис је једно од најинтензивнијих чула и доминира међу осталим. Врац́а сец́ања на искуства и догађаје које смо преживели, често нас тера да донесемо многе одлуке - од хране коју бирамо да једемо до избора особе са којом ц́емо се пољубити и имати везу. Међутим, када говоримо о мирису наше куц́е који оставља успомене нашим гостима, сви желимо да наш дом дивно мирише у свако доба дана.

Важан корак је редовно пражњење канти за смец́е јер садрже остатке хране, али највероватније и цигарете које ц́е, ако се оставе дуже време у простору, ускоро стварати најнепријатније мирисе.

Следец́и важан потез је да одлучно отворите фрижидер и баците све бескорисно што вец́ дуго држите без разлога. Урадите експеримент сада и видец́ете да је многим ускладиштеним намирницама истекао рок трајања, па почните изнова, ослобађајуц́и значајну количину простора у фрижидеру. Затим добро очистите фрижидер топлом водом, белим сирц́етом и течношћу за суђе. Ваш фрижидер ц́е засијати!

Прочитајте још: Најбољи начин да позиционирате РАДНИ СТО: Погледајте где се налазе врата

Још једна тајна је да редовно чистите глатке површине вашег дома. Теписи, чаршави, тканине упијају непријатне мирисе. Добар начин да правилно очистите своје тепихе је да додате соду бикарбону пре него што их обришете.

Сада је време да причамо о доброј вентилацији вашег дома и о томе колико је важно редовно отварати све прозоре, посебно сваког јутра. Атмосфера је одмах освежена и најбољи је начин да се отарасите клица из вашег личног простора.

Након што сте адекватно проветрили свој дом, можете користити дискретан освеживач ваздуха који ц́е се у потпуности ускладити са чистоц́ом целе куц́е. Још један начин да свом дому додате дашак свежине без употребе освеживача ваздуха је да очистите најчешц́е запрљане површине, као што су канте за отпатке, избељивачем и топлом водом пре доласка гостију.

Прочитајте још: Шта је ЈАПАНДИ СТИЛ? У 2022. години биће водећи тренд у уређењу ентеријера

Такође можете врло лако креирати сопствене мирисе од састојака које волите. Лепа „уради сам“ идеја је да помешате 1/4 шоље белог сирц́ета, пола шоље алкохола, кашичицу кукурузног брашна и 20 капи омиљеног етеричног уља, стварајуц́и магични спреј који уклања неугодан мирис.

Напомињемо за крај да јаки мириси нису увек пријатни, па се уверите да су састојци које користите нежни и да одговарају чистој аури вашег простора.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas