Oglas
· · Komentari: 0

Kako da dom uvek PRELEPO MIRIŠE: Primenite nekoliko taktika

Stručnjaci daju najbolja rešenja da vaš dom ispunite notama svežine, uklanjajući neprijatne mirise jednom zauvek.

1639126032_shutterstock_1526548829.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Miris je jedno od najintenzivnijih čula i dominira među ostalim. Vraća sećanja na iskustva i događaje koje smo preživeli, često nas tera da donesemo mnoge odluke - od hrane koju biramo da jedemo do izbora osobe sa kojom ćemo se poljubiti i imati vezu. Međutim, kada govorimo o mirisu naše kuće koji ostavlja uspomene našim gostima, svi želimo da naš dom divno miriše u svako doba dana.

Važan korak je redovno pražnjenje kanti za smeće jer sadrže ostatke hrane, ali najverovatnije i cigarete koje će, ako se ostave duže vreme u prostoru, uskoro stvarati najneprijatnije mirise.

Sledeći važan potez je da odlučno otvorite frižider i bacite sve beskorisno što već dugo držite bez razloga. Uradite eksperiment sada i videćete da je mnogim uskladištenim namirnicama istekao rok trajanja, pa počnite iznova, oslobađajući značajnu količinu prostora u frižideru. Zatim dobro očistite frižider toplom vodom, belim sirćetom i tečnošću za suđe. Vaš frižider će zasijati!

Pročitajte još: Najbolji način da pozicionirate RADNI STO: Pogledajte gde se nalaze vrata

Još jedna tajna je da redovno čistite glatke površine vašeg doma. Tepisi, čaršavi, tkanine upijaju neprijatne mirise. Dobar način da pravilno očistite svoje tepihe je da dodate sodu bikarbonu pre nego što ih obrišete.

Sada je vreme da pričamo o dobroj ventilaciji vašeg doma i o tome koliko je važno redovno otvarati sve prozore, posebno svakog jutra. Atmosfera je odmah osvežena i najbolji je način da se otarasite klica iz vašeg ličnog prostora.

Nakon što ste adekvatno provetrili svoj dom, možete koristiti diskretan osveživač vazduha koji će se u potpunosti uskladiti sa čistoćom cele kuće. Još jedan način da svom domu dodate dašak svežine bez upotrebe osveživača vazduha je da očistite najčešće zaprljane površine, kao što su kante za otpatke, izbeljivačem i toplom vodom pre dolaska gostiju.

Pročitajte još: Šta je JAPANDI STIL? U 2022. godini biće vodeći trend u uređenju enterijera

Takođe možete vrlo lako kreirati sopstvene mirise od sastojaka koje volite. Lepa „uradi sam“ ideja je da pomešate 1/4 šolje belog sirćeta, pola šolje alkohola, kašičicu kukuruznog brašna i 20 kapi omiljenog eteričnog ulja, stvarajući magični sprej koji uklanja neugodan miris.

Napominjemo za kraj da jaki mirisi nisu uvek prijatni, pa se uverite da su sastojci koje koristite nežni i da odgovaraju čistoj auri vašeg prostora.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas