Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Које је значење симбола ФЕНИКСА према ФЕНГ СХУИ дисциплини? Идеалан за овај део куће

Симболика величанственог феникса је добро позната у многим културама

1653050865_phoenix-993061_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Феникс представља трансформацију кроз поновно рођење. У фенг схуи пракси многи симболи могу да се користе како би се манифестовале одређене намере и жеље.

Симболика и значење феникса у фенг схуи - ју

Феникс је митска животиња са великим духовним значењем. Слично змају, феникс се појављује иу источним и западним митологијама. Прича о фениксу варира од културе до културе.

Птице су, генерално, везане за слободу и повезане са небеским енергијама јер могу да лете изнад земље.

Прочитајте још: Зашто би требало да ПОСПЕТЕ СО ПО КУЋИ: Бројни су бенефити ове јефтине намирнице и ВАН КУХИЊЕ

У фенг схуи - ју, црвени феникс је један од четири небеска чувара. Заштитник је и оличење правца југа. Остале три повољне животиње су бели тигар на западу, црна корњача на северу и зелени змај на истоку. Феникс је такође повезан са енергијом сунца, елементом ватре, као и просперитетним могуц́ностима. Древни Кинези су укључили феникса у многе своје декоративне уметничке мотиве, пише Тхе Спруце.

Коришц́ење симбола феникс у дому

Фенг схуи је древна кинеска уметност испитивања простора око себе како би се створиле позитивне енергетске промене у животу. Можете да активирате јужни део вашег дома, куц́е или спавац́е собе уношењем слике феникса. Боја овог правца је такође црвена, тако да слика црвеног феникса може да донесе додатну инспирацију и могуц́ности.

Прочитајте још: На којим местима никако не требало да ПОСТАВИТЕ ОГЛЕДАЛО У СПАВАЋОЈ СОБИ: Фенг схуи стручњаци упозоравају

Феникс и змај

Заједно, слике феникса и змаја могу да представљају хармоничан романтични однос. Област односа, која се на кинеском зове Кун, обично је крајњи десни угао дома ако стојите на улазним вратима и гледате унутра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas