· · Komentari: 0

Zašto bi trebalo da POSPETE SO PO KUĆI: Brojni su benefiti ove jeftine namirnice i VAN KUHINJE

Uz pomoć ove namirnice možete rešiti brojne probleme

1652981803_salt-1778597_1280.jpg
Foto: Pixabay

Ako ste dosad koristili so samo u kuhinji, predomislićete se! Ova jeftina namirnica zameniće mnoge hemikalije i rešiti mnoštvo problema, ali i pomoći u čišćenju.

1. Posuta so po kući oteraće mrave

Ako ste primetili u određenim uglovima i prostorijama doma mrave, pospite malo soli na ta mesta. Pogotovo u kuhinji mravi mogu biti problem,  a na ovaj način rešićete ih se bez hemije.

2. Sjajno polira srebro, bakar i mesing

Ukoliko imate ove metale u kući, najjednostavniji način za poliranje jeste so. Pomešajte malo soli i sirće, pa tom smesom prebrišite željene površine.

Pročitajte još: Na kojim mestima nikako ne trebalo da POSTAVITE OGLEDALO U SPAVAĆOJ SOBI: Feng shui stručnjaci upozoravaju

3. Čisti prozore u domu i automobilu

Ako želite da vam se prozori blistaju, pomešajte 2-3 kašike soli u 4 litara vode. Ova smesa za koju vam je potrebno malo novca i vremena sve ukloniće mrlje i nečistoću sa prozora,

4. Otpušava i čisti odliv sudopere

Ako pomešate toplu vodu i so, a zatim sipate u odliv sudopere, oduševićete se rezultatom - so topi naslage masti koje mogu zapušiti sudoperu i stvoriti neprijatan miris.

5. Osvežava i vraća boje tepisima i zavesama

Ako ste primetili da su vam zavese i tepisi izgubili pređašnju boju i sjaj, isprobajte so! Ako krpu potopite u vodu u kojoj ste prethodno sipali so, a potom istrljate njome zavese i tepihe primetićete da će izgledati znatno svežije.

6. Suši odeću i sprečava njeno sužavanje

Da biste sprečili sužavanje odeće nakon pranja, ubacite malo soli  u veš-mašinu tokom poslednjeg pranja. Takođe, so će učiniti vašu opranu odeću mekšom i čistijom.

Bonus video:

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.