Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Koje je značenje simbola FENIKSA prema FENG SHUI disciplini? Idealan za ovaj deo kuće

Simbolika veličanstvenog feniksa je dobro poznata u mnogim kulturama

1653050865_phoenix-993061_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Feniks predstavlja transformaciju kroz ponovno rođenje. U feng shui praksi mnogi simboli mogu da se koriste kako bi se manifestovale određene namere i želje.

Simbolika i značenje feniksa u feng shui - ju

Feniks je mitska životinja sa velikim duhovnim značenjem. Slično zmaju, feniks se pojavljuje iu istočnim i zapadnim mitologijama. Priča o feniksu varira od kulture do kulture.

Ptice su, generalno, vezane za slobodu i povezane sa nebeskim energijama jer mogu da lete iznad zemlje.

Pročitajte još: Zašto bi trebalo da POSPETE SO PO KUĆI: Brojni su benefiti ove jeftine namirnice i VAN KUHINJE

U feng shui - ju, crveni feniks je jedan od četiri nebeska čuvara. Zaštitnik je i oličenje pravca juga. Ostale tri povoljne životinje su beli tigar na zapadu, crna kornjača na severu i zeleni zmaj na istoku. Feniks je takođe povezan sa energijom sunca, elementom vatre, kao i prosperitetnim mogućnostima. Drevni Kinezi su uključili feniksa u mnoge svoje dekorativne umetničke motive, piše The Spruce.

Korišćenje simbola feniks u domu

Feng shui je drevna kineska umetnost ispitivanja prostora oko sebe kako bi se stvorile pozitivne energetske promene u životu. Možete da aktivirate južni deo vašeg doma, kuće ili spavaće sobe unošenjem slike feniksa. Boja ovog pravca je takođe crvena, tako da slika crvenog feniksa može da donese dodatnu inspiraciju i mogućnosti.

Pročitajte još: Na kojim mestima nikako ne trebalo da POSTAVITE OGLEDALO U SPAVAĆOJ SOBI: Feng shui stručnjaci upozoravaju

Feniks i zmaj

Zajedno, slike feniksa i zmaja mogu da predstavljaju harmoničan romantični odnos. Oblast odnosa, koja se na kineskom zove Kun, obično je krajnji desni ugao doma ako stojite na ulaznim vratima i gledate unutra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas