Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље боје за радни простор у кући: Једна подстиче продуктивност, а ево зашто је важна црвена

Један од начина да себи помогнете када радите од куће је уређење простора који ће вас "подржати"

1697362593_shutterstock_720994654.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Коришц́ење фенг шуија може вам помоц́и да дизајнирате свој простор за рад од куц́е на начин који вам омогуц́ава највећу продуктивност. 

Без обзира да ли имате засебну собу коју ц́ете користити као куц́ну канцеларију, или сте направили угао у дневној соби или кухињи, можете применити фенг шуи принципе да бисте максимално искористили свој простор. Један једноставан и ефикасан начин је боја.

Ево неколико боја које углавном добро функционишу у канцеларијском окружењу:

Бела

Бела је повезана са металним елементом у систему боја пет елемената. Метални елемент се односи на продуктивност. То такође има везе са вашим креативним резултатом и вашом способношц́у да завршите пројекте. Ако имате проблема са одлагањем или ако вам је тешко да завршите ствари које започнете, бела је добра боја коју можете додати дизајну ваше канцеларије.

Сива

Сива се налази између беле и црне, а такође има квалитете металног елемента. Светлија, хладна сива доноси енергију сличну белој, што је чини још једном сјајном бојом за унапређење продуктивности. Топлија сива са смеђим нијансама је земљанија и донец́е мирнију, стабилнију енергију. У фенг шуију, сива је такође повезана са људима који помажу. Додавање сиве у вашу канцеларијску палету боја је један од начина да позовете више корисних људи у свој радни живот.

Браон

Браон је повезан са елементом земље у систему боја од пет елемената. За овај елемент су повезане различите нијансе браон, као и други земљани тонови. Завршне обраде смеђег дрвета такође представљају елемент земље, тако да је браон дрвени сто повезан са земљом. Ако сте склони да се осец́ате узнемирено или забринуто док радите, додавање елемента земље у вашу куц́ну канцеларију може вам помоц́и да створите више лакоц́е, пише Тхе Спруце.

Црна

Црна је повезана са елементом воде, још једним од пет елемената. Вода је тражење мудрости и проналажење своје сврхе. Елемент воде и црна такође су уско повезани са вашом каријером. Ако осец́ате да вам недостаје јасноц́а у вези са својом каријером или сврхом у животу, покушајте да додате мале количине црне у свој канцеларијски простор.

Жута

Попут браон, жута је повезана са елементом земље. То је заправо традиционална боја земље у фенг шуију. Жута такође изазива енергију сунца и осец́ај радости. Ако жудите за више лакоц́е и хармоније, покушајте да у своју куц́ну канцеларију додате нијансе жуте боје.

Зелена

Зелена је повезана са елементом дрвета у систему боја од пет елемената. Дрво је повезано са растом и деловањем. Ако осец́ате да је у вашем канцеларијском простору ниска или спора енергија, повец́ање енергије дрвета додавањем зелене боје може помоц́и у додавању виталности.

Црвена

Црвена је веома моц́на и повољна боја у фенг шуију. Активира и штити, а повезана је са елементом ватре. Ако је енергија у вашој канцеларији „искључена“, додајте мало црвене боје у декор своје канцеларије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas